Prajitura cu cocos si ciocolata



 Ingrediente:

- Pentru blatul de ciocolata:

5 oua

, 1 praf de sare,

150 g zahar,

50 ml apa,

120 g faina,

30 g cacao pudra

, - Pentru stratul de nuca de cocos:

2 oua

, 80 g zahar ,

180-200 g nuca de cocos deshidratata,

-Pentru umplutura:

300 g crema de branza

70 g zahar pudra

300 g smantana

100 g ciocolata alba topita

50 g nuca de cocos uscata

80 g migdale prajite

100 ml smantana (sau lingura de lapte) zahăr pentru sirop

- Pentru ganache de ciocolată:

100 g ciocolată neagră

100 g smântână

PREPARARE:

Blatul de ciocolata: se bat albusurile cu zaharul. Apoi adăugați gălbenușul de ou și apă.

Se amestecă și se cern ingredientele uscate: făină, praf de cacao și praf de copt. Apoi amestecați-le în aluat.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180° pentru 35-40 minute.

Strat de nucă de cocos: se bat 2 ouă cu zahărul, apoi se adaugă nuca de cocos.

Coaceți la 200° timp de 20 de minute.

Umplutura : amestecati branza, zahar pudra, smantana, ciocolata alba, migdale tocate si nuca de cocos.

Asamblați tortul și lăsați-l la frigider peste noapte.

Ganache: topiți ciocolata și smântâna; apoi se întinde peste tort.

Se taie patrate si se decoreaza blatul cu bucatele de ciocolata.

Comentarii