Gustări crocante cu conopidă - conopida prajita in pesmet

 Gustări crocante cu conopidă



Ingrediente:

- Pentru conopidă:

1 kg conopidă

1 lămâie

150 g pesmet panko

1 cățel de usturoi

100 g făină

3 ouă

5 linguri ulei de măsline

1 linguriță ierburi aromatice

Pătrunjel

100 g brânză rasă

Sare și piper


- Pentru sos:

100 g smântână

200 g iaurt

Pătrunjel

Sare și piper

Suc de lămâie

PREPARARE:

1. Fierbeți conopida cu felii de lămâie și mărar timp de 5 minute.

2. Amesteca pesmet, usturoi, ulei de masline, ierburi aromate, sare, piper, patrunjel si branza rasa.

3. Ungeți conopida cu făină, apoi scufundați-o în ouăle bătute și îmbrăcați-o cu pâinea pregătită anterior.

4. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.

5. Coaceți la 180° timp de 20 de minute.

6. Pentru sos, amestecați smântână, iaurt, pătrunjel, sare, piper și sucul de lămâie.

Comentarii