Gustări crocante cu conopidă
Ingrediente:
- Pentru conopidă:
1 kg conopidă
1 lămâie
150 g pesmet panko
1 cățel de usturoi
100 g făină
3 ouă
5 linguri ulei de măsline
1 linguriță ierburi aromatice
Pătrunjel
100 g brânză rasă
Sare și piper
- Pentru sos:
100 g smântână
200 g iaurt
Pătrunjel
Sare și piper
Suc de lămâie
PREPARARE:
1. Fierbeți conopida cu felii de lămâie și mărar timp de 5 minute.
2. Amesteca pesmet, usturoi, ulei de masline, ierburi aromate, sare, piper, patrunjel si branza rasa.
3. Ungeți conopida cu făină, apoi scufundați-o în ouăle bătute și îmbrăcați-o cu pâinea pregătită anterior.
4. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Coaceți la 180° timp de 20 de minute.
6. Pentru sos, amestecați smântână, iaurt, pătrunjel, sare, piper și sucul de lămâie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu