Iaurt gros de casă cu doar 2 ingrediente - Mai bun decât cumpărat din magazin



 INGREDIENTE NECESARE:

2,5 litri lapte (utilizare zilnica daca il faci pentru bebelusi, lapte pasteurizat)

1 lingura de iaurt (am luat asta din iaurtul anterior, poti folosi iaurt bio gros sau alt iaurt cu adevarat solid)


MOD DE PREPARARE:


Clătiți tigaia cu apă și adăugați lapte. Puneți o farfurie mică sau o ceașcă în fundul oalei pentru a preveni vărsarea laptelui. Apoi il gatim la foc mare, urmarind cu atentie laptele. Este nevoie de un deget pentru a se evapora. Gatiti inca 10 minute.

Cu cât laptele este fiert mai mult, cu atât va fi mai gros. Când fierbe suficient și se reduce la dimensiunea unui deget, turnați laptele într-un galon sau alt recipient din sticlă/ceramică. Aduceți galonul la temperatura camerei (faceți acest lucru înainte de a adăuga iaurtul, deoarece laptele trebuie să stea în timp ce îl adăugați). Așezați galonul pe un prosop, astfel încât căldura să nu scape. Lăsați laptele să se răcească puțin.

Cel mai bun moment pentru a adăuga iaurtul este atunci când vă înmuiați degetele în mijlocul vasului și numărați până la 10.

Dacă începi să simți căldura laptelui după ce ai numărat până la 7, este timpul. Dacă nu poți număra până la 10 și laptele tău este prea fierbinte, mai așteaptă puțin. Atentie insa, laptele nu trebuie sa fie caldut.Cand laptele ajunge la temperatura ideala se scoate 1 lingura de lapte si se amesteca cu iaurt (se ia o lingura din partea groasa, nu trebuie sa fie apos) si se toarna Intr-un bol. , amestecați timp de 2-3 minute.

Comentarii