Ingrediente
pentru crusta:
- 1 pahar de iaurt solid
- 100 ml ulei
- 7 linguri de faina
- 2 linguri de cacao neagra
- 4 linguri de zahar
- 1 zahar vanilat
- lingurita de bicarbonat de sodiu
- 100 ml lapte rece
- coaja rasa din 2 portocale
Pentru crema:
- 0,5 l lapte
- 300 ml apa
- 5 linguri zahar
- 3 budinci de ciocolata
- 100 g ciocolata neagra
Pentru a turna crusta:
- suc din 2 portocale
Mod de preparare:
Bateți toate ingredientele pentru aluat, turnați într-o tavă de copt și coaceți la 200 de grade timp de 15-20 de minute. Peste coaja se toarna sucul de portocale stors si se lasa sa se absoarba. Se pune laptele la final cu zaharul, se bat budinca in apa si se caleste in lapte.
Cand budinca este fiarta se sparge ciocolata si se amesteca pana se topeste, se toarna imediat smantana fierbinte peste crusta si se lasa prajitura sa se raceasca complet la temperatura camerei. Pune-l apoi la frigider, iar cand se raceste, taie-l cubulete si bucura-te!
Comentarii
Trimiteți un comentariu