Cand si la ce distanta se seamana spanacul ?

 Spanacul , o verdeata cu frunze foarte rezistent la rece, este o cultură populară care prosperă toamna și chiar iarna în unele zone. Poate fi plantat și primăvara devreme. Aflați mai multe despre plantarea, cultivarea și recoltarea spanacului nutritiv în grădina dvs. de acasă.


Despre spanac

Spanacul are condiții și cerințe de creștere în sezonul rece ca și salata verde , dar este mai versatil atât în ​​ceea ce privește nutriția, cât și capacitatea sa de a fi consumat crud sau gătit. Este mai mare în fier, calciu și vitamine decât majoritatea legumelor cultivate și este una dintre cele mai bune surse de vitamine A, B și C.


Spanacul tolerează plin soare până la umbra deschisă; pregătiți solul cu aproximativ o săptămână înainte de plantare, amestecând în compost. Alternativ, pregătiți solul la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, când spanacul poate fi semănat și acolo unde iernile sunt blânde.


Când să plantezi spanac

Spanacul necesită 6 săptămâni de vreme rece de la însămânțare până la recoltare; în general, în primăvară sau toamnă, deși mulți grădinari au mai mult noroc toamna.

Deși semințele pot fi începute în interior, nu este recomandat, deoarece răsadurile sunt greu de transplantat.

În toamnă, semănați semințele când solul este la 10°C sau mai rece. 

Mulți grădinari pot cultiva spanac pe tot parcursul iernii dacă protejează plantele tinere cu un cadru rece sau cu mulci gros, apoi îndepărtează protecția atunci când temperatura solului din zona dvs. atinge 4ºc primăvara. Scoateți mulciul pentru a recolta niște spanac, apoi înlocuiți mulciul.

Dacă plantați la începutul primăverii, semănați semințele de îndată ce pământul se încălzește la 4 ° C. (Acoperiți solul cu plastic negru pentru a accelera încălzirea acestuia.)


Spanacul comun nu poate crește în mijlocul verii, deoarece nu este suficient de rece. 

Cum să plantezi spanac

Semănați semințele la 1 cm  adâncime la fiecare 4 cm și acoperiți cu 1 cm de pământ.

Plantați în rânduri de 20 până la 30 cm unul de celălalt sau presărați peste un rând sau pat larg.

Semănați la fiecare două săptămâni la începutul primăverii pentru o recoltă continuă.

Când răsadurile încolțesc la aproximativ 4 cm, subțiază-le la 6 cm.  Dincolo de rărire, nu este necesară cultivarea. Rădăcinile sunt puțin adânci și ușor deteriorate. Udați în mod regulat și mulciți pentru a reține umiditatea.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii