Cultivarea salatei verzi

 Creșterea unei salate este mai ușor decât crezi. Majoritatea salatelor verzi au o creștere rapidă și sunt gata de recoltat la doar 4 până la 6 săptămâni de la însămânțare. Ele pot fi cultivate în paturi de grădină sau containere, majoritatea prosperând în temperaturile mai reci de primăvară și toamnă, deși există și o mulțime de verdeață tolerantă la căldură pentru recoltarea de vară.



Majoritatea salatelor verde sunt culturi de vreme rece, care cresc la începutul primăverii, când temperaturile sunt între  (10 - 20 C). Odată ce sosește căldura verii, verdețurile precum salata verde, rucola și spanacul trec rapid cu plantele trecând de la producția de frunze la producția de flori și semințe. Când plantele se infloresc, aroma scade, de asemenea, pe măsură ce frunzele devin mai amare.


Dacă plantați salată verde într-o grădină, căutați un loc însorit sau parțial umbrit. Vara, o oarecare umbrire a verdețurilor sezonului rece poate ajuta la întârzierea înfloririi și la extinderea recoltei. 

Salata verde crește cel mai bine în sol fertil, care reține umiditatea, așa că săpați puțin compost sau gunoi de grajd bine putrezit înainte de plantare. 


Deoarece majoritatea tipurilor de culturi de salată au rădăcini puțin adânci și cresc rapid, acestea necesită o cantitate uniformă de umiditate. Dacă solul este uscat pentru o perioadă îndelungată de timp, plantele  pot inflori  sau frunzele vor deveni amare. Este dificil să mulciți în jurul verdețurilor dens plantate, dar dacă cultivați culturi de salată care formează un cap, cum ar fi salata romană sau salată, un mulci de paie sau frunze mărunțite vă vor ajuta la reținerea umidității solului.


Nu lăsați solul să se usuce, mai ales pe vreme caldă. Când plantele ajung la aproximativ 5 cm înălțime, mulciți în jurul lor cu compost pentru a sigila umezeala din sol. Indepartati buruienile in permanenta pentru ca salata sa se dezvole bine.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :


P


lantarea succesivă este pur și simplu să urmeze o cultură cu alta pentru a asigura o recoltă non-stop. Pentru un sezon lung de verdeață de înaltă calitate, semănați semințe proaspete la fiecare 2 până la 3 săptămâni sau utilizați luminile de creștere pentru a produce răsaduri care să fie conectate în zonele goale ale grădinii.

Comentarii