Cum să crești floarea soarelui

 Cu florile lor vesele, mari radianți și cu sezonul lung de creștere, toată lumea iubește o floarea soarelui. Ele sunt, de asemenea, relativ ușor de cultivat, ceea ce le face adesea florile preferate pentru concursurile de „specimen mari” organizate de grupuri de grădinărit, școli și asociații de alocații. Avem tendința de a crede că oamenii ar trebui să cultive floarea-soarelui din plăcere, nu pentru elogii, dar dacă tu sau membrii familiei tale vă aflați într-un turneu aprins de cultivare a floarea-soarelui, iată câteva sfaturi care ar trebui să vă ajute absolut să prăjiți competiția.



Cum să crești floarea soarelui

Luați o grămadă de ghivece cu lățime de 10 cm și umpleți-le cu un compost multifuncțional de bună calitate, fără turbă . Împingeți o singură sămânță de floarea soarelui în centrul fiecărui ghiveci la o adâncime de aproximativ 1,5 – 2 cm, apoi acoperiți cu compost. Dați ghivecelor cu apă, apoi acoperiți fiecare ghiveci cu o pungă de plastic înainte de a le pune pe un pervaz luminos pentru a germina. Răsadurile ar trebui să înceapă să răsară după 1-2 săptămâni, cu condiția să păstrați ghivecele umede (dar nu supraudate).


Odată ce amenințarea înghețurilor a trecut și când răsadurile tale au atins o înălțime de 20-30 cm, este timpul să le plantezi. Plantele de floarea soarelui (evident) iubesc soarele, așa că alegeți un loc însorit, fertil și bine adăpostit. De asemenea, merită luat în considerare faptul că floarea soarelui este heliotropă, ceea ce înseamnă că florile lor tinere sunt orientate spre est înainte de răsărit, apoi urmăresc soarele pe măsură ce se deplasează de la est la vest. Acest fenomen ciudat tinde să înceteze odată ce capul florii se maturizează, așa că în mod ideal ar trebui să plantați floarea-soarelui într-o poziție din grădina dvs. care să vă maximizeze bucuria de florile lor strălucitoare.


floarea soarelui care crește la soareÎndepărtați buruienile de pe locul de plantare ales și săpați o porție generoasă de gunoi organic pentru a pregăti solul. Săpați o groapă mică, apoi coborâți răsadul la loc, asigurându-vă că planta de floarea-soarelui se află la aceeași adâncime în care a crescut în ghiveci. Tașați solul din jur, apoi dați-i o udare bună.


Dacă ați ales unul dintre soiurile de floarea-soarelui mai lungi , veți dori să introduceți un trestie de bambus pentru a oferi sprijin. Floarea-soarelui adolescenților sunt susceptibile la tulpinile rupe în timpul vântului puternic, așa că acest lucru vă va oferi un pic de asigurare în cazul în care vremea devine rafală. Floarea-soarelui este, de asemenea, sete, așa că în timpul sezonului de creștere, este vital să rămână bine udate. De asemenea, merită să le dați o hrană săptămânală sau două de roșii înainte de a înflori pentru a oferi plantei tale un impuls nutrițional.



Când capetele voastre de floarea-soarelui încep să se estompeze, puteți recolta și semințe de floarea soarelui pentru anul viitor. Treceți o furculiță (sau un obiect similar cu vârfuri) peste capul florii și adunați semințele care cad. Uscați-le pe un pervaz cald și apoi folosiți-le în scopuri culinare, cum ar fi stropirea salatelor sau aruncarea în aluat, sau depozitați semințele de floarea soarelui într-un plic etichetat pentru a le crește în sezonul următor. Totuși, nu fi lacom cu adunarea ta; lăsați câteva pe flori pentru ca și păsările sălbatice să se bucure.

Comentarii