Flori de roșii, dar fără fructe - De ce plantele de roșii nu fructifică?




 În ciuda faptului că este una dintre cele mai populare culturi de casă, roșiile au partea lor de sensibilități. Sunt extrem de reactivi la scufundari sau cresteri de temperatura, irigatii insuficiente sau in exces, fertilizarea si polenizarea necorespunzatoare. Toate acestea pot avea ca rezultat o plantă care înflorește, dar niciodată nu fructifică.


Soiurile de moștenire sunt mai predispuse la scăderea înfloririi decât soiurile moderne. Acest lucru se datorează parțial faptului că hibrizii mai moderni au fost crescuți pentru a rezista la temperaturi mai ridicate, precum și la condițiile precare de creștere legate de perioadele răcoroase și ploioase îndelungate.


Căderea florilor în plantele de tomate este cauzată de factorii de stres. Ceea ce creează de obicei stres pentru o plantă de tomate poate fi lipsa luminii, spațiul insuficient între plante, lipsa apei, temperaturile extreme, excesul de azot și polenizarea slabă.


Un factor care limitează apusul de fructe de roșii este spațierea necorespunzătoare. Dacă roșiile sunt plantate prea aproape una de cealaltă, vor produce mai puține fructe de roșii și sunt mai susceptibile la boli. De fapt, bolile fungice, cum ar fi botrita, pot cauza scăderea florilor și nu duc la niciun fruct. Plantele de tomate ar trebui să fie distanțate între 60-90 cm.


LUMINĂ INSUFICIENTĂ

Roșiile au nevoie de cel puțin 8 ore de soare pe zi, deși în regiunile foarte calde pot fi cultivate la umbră pete. Într-o regiune cu maxime medii, roșiile se dezvoltă în plin soare timp de 12-16 ore pe zi.


Roșiile sunt „neutre în timpul zilei”, ceea ce înseamnă că plantele înfloresc și fructifică continuu atunci când temperaturile sunt moderate. Ele înfloresc indiferent de lungimea zilei, dar înfloresc mai devreme și mai abundent în zilele lungi. Cu lumina zilei insuficientă, roșia va prezenta o scădere a florii, dar în aceste condiții probabil că nu va înflori deloc.


APA NU ESTE SUFICIENTA

Roșiile necesită multă apă - aproximativ 2,5 până la 4 cm pe săptămână. Acest lucru, desigur, poate varia în funcție de condițiile meteorologice. Plantele crescute în paturi ridicate sau containere vor avea probabil nevoie de mai multă irigare. Lipsa apei are ca rezultat stresul de secetă care, la rândul său, are ca rezultat înflorirea avortă și lipsa fructelor.


Puneți-vă degetul în pământ aproximativ2,5 cm pentru a determina dacă solul este uscat. Nu așteptați până când plantele se ofilesc pentru a le uda. Utilizați un furtun de înmuiere sau irigare prin picurare și apă la baza plantei dimineața devreme pentru a da timp frunzelor umede să se usuce, reducând astfel incidența bolilor. Nu udați niciodată roșiile de sus cu un furtun sau un stropitor.


PREA MULT AZOT

Fosforul și potasiul sunt ambele necesare pentru producția de fructe. Îngrășământul bogat în azot poate duce la o producție frumoasă de frunze verde și o întârziere sau scădere a producției de flori.


Pentru a ști cât de mult să fertilizați roșia , faceți un test de sol la fiecare 3 ani. Acest lucru va ajuta la determinarea dacă solul trebuie modificat sau aplicat îngrășământ suplimentar. Dacă rezultatele arată o lipsă de nutrienți, fertilizați ÎNAINTE de a planta, și apoi nu din nou până la primul rod.


După ce apare primul fruct, îmbrăcați plantele cu 1,5 linguri (22 ml) de îngrășământ complet introdus în sol la fiecare 2 săptămâni. Rețineți că solurile nisipoase vor avea nevoie de îngrășământ mai des decât solurile grele, argiloase.


TEMPERATURI EXTREME

Dacă roșiile tale par să fie sănătoase, în afară de a-și scăpa florile, s-ar putea să sufere de căderea florilor, o afecțiune legată de vreme. Plantele de tomate necesită temperaturi calde pentru a înflori: 18-21 C în timpul zilei și cel puțin 3 C noaptea pentru a da roade. Cu toate acestea, dacă temperatura crește prea mult peste 29 C, acestea nu vor înflori și nu vor produce fructe. O creștere a temperaturii pe termen lung poate fi o problemă, dar dacă durează doar o săptămână sau mai puțin, roșiile ar trebui să fie în regulă și să reia înflorirea și să rodească.


Dacă aveți o mulțime de flori mari, dar nu aveți roșii, poate fi prea rece și umed sau prea cald și uscat. Scăderea de flori rezultată va face mult mai dificil pentru plante să producă fructe.


POLENIZARE SLABĂ

Vremea poate afecta și polenizarea. Vremea rece, vântuloasă sau umedă limitează activitatea albinelor, ceea ce ajută la polenizare și încurajează fructele să se înmulțească. Fără polenizatori, vei avea doar câteva roșii. Odată ce vremea revine la normal, totuși, acest lucru ar trebui să se îndrepte de la sine, sau puteți poleniza manual roșiile .


În timp ce noi flori se deschid în fiecare zi, ele sunt receptive la polenizare doar în primele 50 de ore. Dacă temperaturile scad sub13 C noaptea sau ajung la peste 29 C în timpul zilei, albinele nu vor vizita sau poleniza. Când fereastra de 50 de ore trece fără polenizare, înflorirea va scădea.


Nu aveți nevoie de două plante pentru a produce fructe - aceasta este o concepție greșită populară. Roșiile sunt adesea polenizate de albine, dar pot fi și polenizate de vânt sau chiar de propriile mișcări în grădină.


Cum să remediați căderea florilor în roșii

Păstrați plantele de roșii udate în mod constant, suficient de fertilizate și, în general, sănătoase. Controlați orice factori de stres, cum ar fi boli sau dăunători.

Dacă căldura este o problemă în zona dvs., plantați soiuri termostabile anul următor. Varietățile cu întărire la căldură, întărire la cald sau tolerante la căldură includ Bella Rosa, Phoenix, Red Bounty și Tribune. 

Încercați să utilizați o cârpă de filtrare pentru umbră, întinsă peste mizele de roșii, pentru a oferi puțină umbră în după-amiezii arzătoare.

Încurajați prezența polenizatorilor și/sau polenizați manual prin transferul polenului din antera unei flori masculine la stigmat sau o floare feminină. Evitați utilizarea insecticidelor dacă este posibil. Dacă trebuie să le folosiți, pulverizați aproape de amurg când florile s-au închis până dimineața.

Comentarii