Ingrasamantul care previne aparitia bolilor la rasaduri !

 Ceapa este bogata in vitamina B6, calciu, magneziu, fosfor, vitamina C, potasiu. Ceapa este o sursă bogată de flavonoide.

Ceapa conține diverse flavonoide precum Quercetin, Kaempferol și Isorhamnetina. Quercetina este principalul flavonoid prezent în aceasta plantă. Ceapa conține, de asemenea, saponină, care este de natură steroidică, care ajută la prevenirea absorbției colesterolului din intestin.

 Alte substanțe fitochimice prezente în ceapă sunt alinina, aluina. Quercetina este un flavonoid major care conține 5 hidroxili grupuri de natură lipofilă.

 Cojile uscate de ceapă conțin mai multă cantitate de aceste ingrdiente.

Glicozilarea, hidrofilitatea sa crește, ceea ce ajută la inhibarea creșterii bacteriene. Aceste flavonoide prezente acționează ca un antiviral,

Agenți antimicrobieni, anticancerigen, antiinflamatori.

 Ceapa conține polifenoli și, de asemenea, o sursă bună de biotină și fibre alimentare. 


METODOLOGIA DE PREPARARE A APEI DE COAJĂ DE CEAPĂ

Cerinte: -Coji uscate de ceapa, apa si un borcan

Procedură:-

1. Luați inițial cantități suficiente de coji uscate de ceapă care sunt colectate din diferite zile.

2. Apoi luați un borcan adăugați aceste coji în el și adăugați 1 litru de apă.

3. Acoperiți apoi borcanul cu un capac și păstrați-l la umbră timp de 24-48 de ore.

4. Apoi, după 24-48 de ore cu ajutorul strecurati amestecul de ceapă și apă.

5. Păstrați lichidul strecurat într-un borcan curat, iar solidul reținut pe sită poate fi folosit ca compost pentru sol.

6. Odată ce apa din coajă de ceapă este făcută, poate fi folosită timp de 25-30 de zile.

Comentarii