Ridichile produc frunziș luxuriant, dar nu dezvoltă rădăcini de dimensiuni bune. De ce?

 Azotul excesiv, apariția rapidă a vremii calde sau supraaglomerarea pot produce plante care au toate vârfurile cu frunziș luxuriant dar dezvoltare mică sau deloc a rădăcinilor. 


Rădăcinile deformate și ridichile mici, iuti și tari sunt alte probleme care pot fi întâlnite la cultivarea ridichilor. Supraaglomerarea produce rădăcini mici, deformate. Ridichile iuti și tari pot fi rezultatul vremii calde sau a recoltării prea târzie. 


Dacă vă întrebați de ce nu se formează ridichile în patul de sămânță, poate că nu ați pregătit corect solul sau este posibil să vă luptați cu Mama Natură. 

Relocarea, cultivarea adecvată și rărirea vor rezolva adesea problema. Plantele de ridichi produc vârfuri cu frunze groase, cu fructele comestibile strălucitoare ascunse sub sol. Odată ce vârfurile tale sunt complet lăsate și a trecut o lună de la însămânțare, este firesc să vrei să le mănânci. Dar iată, odată trase ridichile nu se formează.  În schimb, ești blocat cu o mână de verdeață. Deși verdețurile pot fi foarte gustoase, nu sunt premiul pe care l-ați așteptat. 

A va da seama de ce plantele de ridichi cresc doar vârfuri poate fi foarte frustrant. În paturile noi, este adesea pentru că nu ați afânat solul suficient de adânc. Ca rădăcină, ridichile depind de solul afânat pentru a se extinde și a dezvolta rădăcini groase în bulbi. Excesul de azot în sol și aciditatea neutră vor încetini, de asemenea, formarea ridichilor. 

O cauză comună a ridichilor care nu cresc bulbi este supraaglomerarea. Ridichile supraaglomerate nu au spațiul necesar pentru a produce bulbi cărnoase, așa că rarirea lor la (5 cm) distanta dintre ele poate ajuta la promovarea formării bulbilor. Ridichilor le place plin soare și au nevoie de minim 6 ore de lumină pentru a produce bulbi adecvati. 

În plus, ridichile sunt o legumă de sezon rece și nu se vor dezvolta bine pe vreme caldă , alegând să producă mai degrabă semințe decât bulbi . Când temperaturile ajung la peste 20 C., vă puteți aștepta ca plantele să se concentreze mai degrabă pe formarea florilor decât a rădăcinilor. 

În zonele  ploioase, solul plin și greu va uda plantele și le va face să nu mai producă bulbi și să se concentreze pe vârfurile cu frunze. Uneori, când ridichile nu se formează, schimbarea timpului și locației de semănat sunt pașii simpli necesari pentru a avea viitoare culturi de succes.


Sfaturi pentru ridichi care nu cresc bulbi

Dacă recolta ta de ridichi nu formează bulbi în mod constant, trebuie să ataci problema cultural și cu tactici situaționale. Alegeți un loc care este în soare pentru cea mai mare parte a zilei, dar care nu este expus în timpul căldurii mari a zilei. Soarele de dimineața sau după-amiaza timp de 6 ore este suficient pentru formarea bulbilor. Pregătiți patul prin amestecare cu compost sau nisip, dacă este greu,  la o adâncime de cel puțin 20 cm . Evitați încorporarea multor ingrasaminte cu azot în sol, care va promova doar vârfurile cu frunze. Semănați semințele pe suprafața solului cu doar o stropire de pământ de acoperire. Timpul de plantare este, de asemenea, un factor care contribuie la lipsa producției de bulbi. Semănați semințele de îndată ce solul este lucrabil. Puteți semăna culturi succesive până la sfârșitul primăverii, dar evitați însămânțarea vara, deoarece ridichile pot să nu se formeze, iar cele care o fac tind să fie crăpate și amare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii