Semanarea semintelor de morcovilor cu nisip

 Cel mai dificil lucru despre a învăța despre cultivarea morcovilor este să înțelegeți cum să evitați musca de rădăcină a morcovului. Musca rădăcină este atrasă de morcovi de mirosul frunzișului care este mai intens după orice lucrare pe care trebuie să o faci asupra lor. Prin urmare, ideea este de a semăna cât mai aproape de distanțele corecte și de a proteja cultura.


Morcovii necesită un sol foarte fin, fără pietre mari sau obstacole. Solul trebuie să fie ușor și nisipos, dacă este posibil, și să nu fie îngrădit recent. Morcovii sunt concurenți răi cu buruienile, așa că doriți un mediu cât mai lipsit de buruieni. Tehnica patului de semințe vechi este o soluție organică bună în care patul este curățat și pregătit și lăsat să germineze orice semințe de buruieni prezente. Sapă sau scoate buruienile tinere înainte de a planta semințele de morcov.


Când semănați semințele, doriți să le apropiați cât mai mult de distanța corectă, deoarece îndepărtarea oricăror plante nedorite va atrage musca morcovului. Semințele de morcov sunt foarte mici și greu de semănat subțire, așa că iată un truc:


Amestecați sămânța de morcov cu nisip într-un raport de 100 la 1, adică aproximativ un sfert de linguriță de semințe de morcov la un sfert de cană de nisip.


Semănați semințele de morcov în santturi de aproximativ 2 cm adâncime. Distanța pentru morcovi este de 3-4 cm între plante și 20-25 cm între rânduri. Ar trebui să înceapă să-și ridice capul deasupra solului în aproximativ 18 zile.

Mai multe, urmariti in videclipul meu de mai jos :

Comentarii