Beneficiile leurdei - Întinerește organismul și păstrează sănătatea

 Din cele mai vechi timpuri, a fost considerată o plantă extrem de medicinală și una dintre cele mai bune pentru purificarea sângelui, ficatului și sistemului digestiv. Are un efect extrem de puternic asupra paraziților intestinali și previne inflamațiile infecțioase ale mucoasei intestinale.

Scade hipertensiunea arterială, previne apariția aterosclerozei, adică are un efect benefic asupra întregului sistem cardiovascular. Cu ajutorul sremusului, este posibilă eliminarea durerilor de cap și a insomniei, pentru a facilita respirația în bronșită. Este antibacterian și ajută rănile să se vindece mai repede.

Biochimiștii susțin că sremus-ul este chiar mai sănătos decât usturoiul și, datorită abundenței de alină care se transformă în alicină sub influența oxigenului, ceapa sălbatică întinerește vasele de sânge și le face elastice. Sremus este, de asemenea, bogat în uleiuri esențiale, săruri minerale valoroase, zahăr, vitamina C, caroten...

Celebrul herborist german Johan Kincle a subliniat în mod deosebit valoarea sremus-ului, subliniind că oamenii ar fi complet sănătoși dacă l-ar mânca în mod regulat. Sremuš poate fi luat ca o salată proaspătă în combinație cu salată verde și poate fi folosit și ca adaos la supe.

Frunzele de sremus se recoltează înainte ca planta să înflorească, iar bulbii culesi în lunile de vară și toamnă sunt folosiți la realizarea diferitelor preparate medicinale. Pentru o refacere completă a organismului și un aspect sănătos, este necesar să consumați zilnic frunzele acestei plante timp de două-trei săptămâni.

TINCTURA ÎMPOTRIVA HIPERTENSIUNII

Vindecătorii tradiționali recomandă tinctura de bulbi de sremusha împotriva înfundarii vaselor de sânge și a hipertensiunii arteriale. Tinctura se prepară prin curățarea a 250 de grame de bulbi și așezarea lor pe rând într-o sticlă de sticlă, în care s-au turnat în prealabil trei-patru degete de țuică de komovica cu o rezistență de 40 de grade. Pe parcurs, becurile trebuie zdrobite cu un pistil de lemn, iar apoi piureul rezultat este transferat într-o sticlă de sticlă închisă la culoare, turnând restul de coniac până la un litru.

Ar trebui să rămână suficient spațiu în sticlă pentru agitarea ocazională și amestecarea cu un băț. După 14 zile de ședere la temperatura camerei, procesul s-a încheiat și apoi conținutul trebuie strecurat prin pânză de brânză, de preferință păstrat la frigider într-o sticlă închisă. Se recomandă să luați o linguriță (10 până la 20 de picături) de tinctură dimineața și seara, amestecată cu o jumătate de pahar de lapte sau iaurt. Dacă se ia lapte, acesta nu trebuie să fie fierbinte.


PÂINE SREMUSH

Pune o mână de sremus tocat mărunt într-un bol și amestecă cu 250 de grame de făină albă. Adăugați cât mai multe cereale integrale, precum și două lingurițe de sare și două linguri de ulei. Pune 20 de grame de drojdie și o linguriță de zahăr într-o cană pe partea de dospit, apoi adaugă drojdia în făină și amestecă. Se lasa sa creasca, apoi se framanta aluatul si se transfera pe tava de copt. Se mai lasa la dospit o jumatate de ora, apoi se da la cuptor si se coace la 220 de grade timp de 30 de minute.

Comentarii