De ce înflorește țelina

 


Florile de țelină vor duce la semințe de țelină, ceea ce este un lucru bun dacă doriți să recoltați și să depozitați sămânța pentru aromatizare. Cu toate acestea, este un lucru rău pentru tulpinile în sine, deoarece acestea tind să devină amare și lemnoase cu șiruri groase. 


Țelina pe care o folosim astăzi este o rudă cu țelina sălbatică și o cultură cultivată. Este o plantă perenă fragedă, care preferă soarele parțial, condițiile răcoroase și solul constant umed, dar nu mlăștinos. Odată ce temperaturile de vară se încălzesc și orele de lumină devin mai lungi, un răspuns tipic la țelină este producerea de flori. Acestea sunt niște umbele albe minunate, dantelate, de flori minuscule, care pun în mișcare polenizatorii, dar semnalează și o schimbare a plantei în sine. Puteți încerca câteva trucuri pentru a prelungi sezonul tulpinilor de țelină și pentru a preveni țelina pentru încă câteva săptămâni sau pur și simplu să vă bucurați de flori și semințe și să începeți un nou lot de țelină pentru anul următor.


De ce înflorește țelina 

Poate dura 4 până la 5 luni de la însămânțare pentru a începe recoltarea primelor tale tulpini fragede și suculente de țelină. Planta necesită un sezon lung de creștere răcoros, ceea ce înseamnă că mulți grădinari trebuie să înceapă sămânțea în interior cu 10 săptămâni înainte de a o planta afară 


Există unele plante de țelină care sunt scăzute, ceea ce înseamnă că înfloresc mai târziu în sezon decât alte soiuri. În zonele cu veri devreme și fierbinți, acestea sunt cel mai bun pariu pentru un sezon mai lung de tulpină de țelină. Asigurați-vă că țelina este fericită în casa ei. Aceasta înseamnă un sol bogat organic, care a fost cultivat la o adâncime de cel puțin 20 până la 25 cm, un drenaj bun și o aprovizionare constantă cu apă. Găsesc că plantele crescute într-o zonă cu lumină pete au performanțe mai bune decât cele aflate în plin soare. Poznele de frig sunt, de asemenea, o cauză potențială a țelinei, deoarece planta răspunde la amenințarea de dispariție prin îngheț și dorește să pună semințe pentru a-și asigura ADN-ul. Atenție la plantările de sfârșit de sezon atunci când înghețul amenință și utilizați rame reci sau pături de încălzire a solului pentru a menține plantele calde.

Comentarii