Scorțișoara și salvia împreună sunt mai puternice decât orice substanță chimică: notează aceste 3 rețete și păstrează-le pentru familia ta pentru totdeauna



 De asemenea, ajută la tratarea infecțiilor stomacului și a problemelor intestinale și poate ajuta la reducerea temperaturii corpului, a febrei și a durerilor corporale care apar în stadiile incipiente ale răcelii și gripei.

Arabii, ca și chinezii și romanii, credeau în sfinți ca cheia longevității. Are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale.

Pe de altă parte, s-a dovedit științific că scorțișoara ucide majoritatea bacteriilor, chiar și cele rezistente la antibioticele standard și, de asemenea, ajută la combaterea E. coli.

Cercetările arată că doar o linguriță de scorțișoară poate ucide 99,5% din bacterii în trei zile la temperatura camerei.


De aceea, nu strică să încerci cel puțin una dintre următoarele rețete:


țuică de salvie

Înmuiați aproximativ 250 de grame de frunze de salvie în 1,5 l de țuică, cea mai bună țuică. Se lasă să stea trei săptămâni, se strecoară și se amestecă cu 1,5 kg de miere de salcâm neutră.

Se toarnă într-o sticlă de sticlă și se mai lasă încă trei săptămâni. Agitați ocazional și, când timpul expiră, beți puțin în fiecare zi.


Tinctura de salvie previne bolile

Pune 20 de grame de frunze de salvie tocate intr-un decilitru de etanol 70%. Lăsați la loc cald timp de o lună.

Se strecoară și se toarnă în sticle. Adăugați 10 până la 15 picături de tinctură într-o cantitate mică de apă, suc sau ceai de 3 ori pe zi. Femeile însărcinate și copiii nu au voie!


Salvie si scortisoara lupta impotriva bronsitei.Se

dizolva doua linguri de zahar si se toarna peste o jumatate de litru de lapte, la fel ca la laptele copt. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga o lingurita de salvie tocata si o jumatate de lingurita de scortisoara.

Se lasa sa stea zece minute, apoi se strecoara si se bea de 3 ori pe zi.

Comentarii