Cu ce se scot petele galbene de transpirație de pe haine

 



Petele galbene de transpirație sunt rezultatul unei reacții chimice dintre transpirație, antiperspirant și detergent.

Există multe trucuri diferite pe care le puteți folosi pentru a vă restaura hainele la culoarea lor originală.

Oțet

Oțetul alb este unul dintre cele mai comune instrumente de curățare pe care le poți avea la îndemână, mai ales dacă îți faci adesea singuri soluții naturale de curățare. Datorită acidității și capacității sale de a ucide unele bacterii, este folosit în lupta împotriva fela și pentru dezinfecție.

Pentru a elimina petele de transpirație, aplicați oțet alb pe zonele afectate. Lasă-l să stea câteva minute sau până când observi că pata s-a decolorat, apoi spală haina ca de obicei.


Bicarbonat de sodiu

Textura granulată a bicarbonatului de sodiu poate ajuta la îndepărtarea murdăriei, iar formula sa de bază oferă câteva beneficii puternice pentru combaterea petelor. În majoritatea rețetelor de curățare care includ bicarbonat de sodiu, acesta este amestecat într-o pastă cu apă sau alt ingredient obișnuit de curățare, cum ar fi peroxidul de hidrogen. Curățarea petelor de transpirație nu este diferită. Amestecați pasta într-un bol, apoi aplicați-o pe pata pe care doriți să o tratați. Lasă-l să stea, spală ca de obicei și bucură-te de hainele tale fără pete.


Sucul de lămâie

Similar cu oțetul alb, aciditatea sucului de lămâie poate fi un agent puternic de combatere a petelor. Dacă îndepărtați petele de pe țesăturile mai delicate care ar putea fi deteriorate de unele dintre ingredientele mai agresive din această listă, lămâia este răspunsul. Stoarceți-l și apoi amestecați-l cu o cantitate egală de apă. Aplicați-l pe pată, masați-l și lăsați-l să stea aproximativ o oră înainte de spălare.

Comentarii