In cat timp rasare ceapa din arpagic - In cat timp creste ceapa verde




In cat timp rasare ceapa din arpagic


Plantarea cepei în regiunile mai reci  ar trebui să aibă loc de îndată ce pământul poate fi prelucrat. În timpul unui an normal, acesta este adesea de la sfârșitul lunii martie până la mijlocul lunii mai. 


Asigurați-vă că aveți o secțiune a grădinii dvs., fie că este un pat înălțat sau un câmp, care este însorită și nu umbrită de alte plantații (ceapa adoră soarele!). Ceapa se va dezvolta în sol fertil, bine drenat și se va dezvolta și mai mult cu un îngrășământ organic bogat în azot aplicat în timpul plantării.



Păstrarea rândurilor de ceapă fără buruieni și dăunători este vitală pentru succesul lor. Ceapa are nevoie de multă hrană și se hrănește din sol în mod constant, așa că dacă concurează cu buruienile din jur, vor avea de suferit. În plus, prelucrarea ușoară a solului între rânduri va ajuta la menținerea solului nu numai fără buruieni, ci și bine drenat.


Dacă plantezi arpagic în luna martie vei putea obține ceapă verde în 50 de zile în condiții normale de temperatură și umiditate. Ceapa rasare in maxim doua saptamani.


Cultura ceapă prin arpagic - are nevoie de o perioadă de vegetație de 110-130 de zile; Ceapa trebuie recoltată la sfârșitul verii, înainte de apariția vremii răcoroase, pentru a preveni deteriorarea sau deteriorarea directă a soarelui. Ceapa cu bulbi trebuie recoltată la aproximativ 100 până la 125 de zile după plantare. Spre deosebire de ceapa verde, ceapa cu bulb va comunica cu tine și te va anunța când sunt gata de cules.


A ști când să recoltați ceapa va da cea mai bună aromă și calitate. După 3-4 luni, pe măsură ce ceapa ajunge la maturitate, nu vă simțiți presați să vă recoltați imediat întreaga recoltă. Ceapa va continua să meargă bine timp de câteva săptămâni după maturitate. Creșterea lor încetinește și rămân vitale în sol câteva zile/săptămâni. Cu toate acestea, dacă observați că încep să se înmoaie, este timpul să le trageți. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii