Chec dungat



 Ingrediente

3 oua

200 g zahar

2 pungi zahar vanilat sau 1 lingura rasa pasta de vanilie

250 ml ulei*

375 ml lapte + 1 lingura

450 g faina

1 plic praf de copt

15 g cacao

Mod de preparare

Bate ouale, temperatura camerei si adauga treptat zaharul. Bateți până obțineți o masă groasă și ușoară și la final adăugați vanilia. (am folosit zahar din trestie si am pus doar 150 g pentru ca nu ne plac foarte multe dulciuri, pentru cei carora le plac dulciurile puneti toate cele 200 g)

Adaugati incet ulei, amestecand continuu si la final adaugati laptele si combinati totul impreuna .

Poate e prea mult ulei pentru unii, eu am facut acest kuglof cu mai putin ulei, dar apoi a fost destul de uscat, asa ca ti-as recomanda sa pui toata cantitatea de ulei.

Cerneți făina împreună cu praful de copt.

Cu ajutorul unui tel, combina faina cu masa lichida, adaugand cate putin, iar cand ai combinat prima cantitate, adauga cate putin faina ramasa.

Dacă doriți, puteți adăuga coaja de portocală sau de lămâie.

Se toarnă o lingură de lapte într-un castron mic și se adaugă cacao și se topește în lapte.

Împărțiți întreaga masă în două părți (în cazul meu a fost puțin mai mult de 600 g fiecare parte) și adăugați cacao într-o parte și amestecați bine cu masa albă.

Pulverizați bine forma pentru kugloff (cea mai mare pe care o aveți) cu spray de copt sau ungeți-o cu unt și făinați-o ușor.

Turnați masa albă peste tot fundul cu o lingură (veți avea nevoie de aproximativ 3 până la 4 linguri din masă), apoi turnați masa cu cacao peste ea, apoi turnați masa albă peste masa cu cacao și așa mai departe până când veți au materialul.

Porniți cuptorul la 175 până la 180°C (faceți acest lucru când începeți să turnați masa în formă, până când terminați de turnat, cuptorul se va încălzi) și coaceți aproximativ 45 până la 50 de minute. Testați cu un ac de tricotat dacă tortul este copt.

Se lasa in forma sa se raceasca si apoi se intoarce pe o sarma si se lasa sa se raceasca complet.

Puteți acoperi kuglof-ul cu ciocolată topită sau pur și simplu îl stropiți cu zahăr pudră.


Comentarii