Uită de oțet și : acest truc acasă elimină depunerile de calcar mai bine decât orice altceva




 Indiferent dacă se străduiește pentru un mod de viață mai prietenos cu mediul sau pur și simplu doresc să economisească bani, mulți oameni evită mijloacele chimice atunci când își curăță gospodăria și apelează la cele mai naturale, dar la fel de eficiente. Aceasta include cu siguranță oțetul alb versatil și bicarbonatul de sodiu, dar știați că există un alt produs de uz casnic care este neglijat pe nedrept?


Cel mai des este folosit pentru prepararea sucurilor, dulcețurilor și gemurilor, dar poate fi și un agent de curățare multifuncțional. Cei mai mulți dintre ei îl au deja în casă și spun că este mai eficient decât oțetul și mai bun decât sifonul. Cel puțin atunci când vine vorba de îndepărtarea calcarului de pe aparatele de bucătărie, armăturile de baie și robinetele...

Este vorba, desigur, de acid citric. Cu toate acestea, trebuie să știți că este un acid, așa că trebuie să aveți grijă la dozare, să încercați să evitați contactul cu ochii și să purtați mănuși de cauciuc. Acidul citric se diluează de obicei cu apă și după aplicare se lasă pe locul dorit timp de 5 până la 30 de minute, după care calcarul se curăță cu un burete dacă este necesar și se clătește din abundență cu apă.

Pentru a îndepărta calcarul de pe aparatele de bucătărie, cum ar fi mașinile de cafea și ibricurile, este necesar să amestecați trei linguri de acid citric cu un litru de apă și să turnați amestecul în aparat. Soluția trebuie să fie călduță, iar dispozitivul trebuie clătit bine înainte de reutilizare.

Soluția în aceeași proporție, cu adăugarea câtorva picături de ulei esențial după dorință, poate fi folosită pentru armături și robinete de baie. Soluția se toarnă într-o sticlă cu pulverizator, se agită bine, se aplică pe calcarul acumulat, se lasă să acționeze pentru scurt timp, se freacă cu un burete sau o cârpă dacă este necesar și se clătește cu apă rece. Acidul citric (aproximativ 50 de grame) poate fi turnat în vasul de toaletă și lăsat peste noapte - va îndepărta și petele și calcarul.

Poate fi folosit și în mașina de spălat vase și în mașina de spălat: în aparatul gol se pun șapte până la opt linguri de acid citric și se selectează un ciclu de clătire de până la 40 de grade.

Comentarii