Painici umplure cu carne tocata - prânz pentru toată familia

 


INGREDIENTE NECESARE (pahar de 200 ml):

pentru aluat:

1 lingurita de zahar

1,5 lingurite de drojdie uscata

1,5 cani de apa calduta (300 ml)

1 lingura de ulei

1 lingurita de sare

faina la nevoie (4,5 cani)

Pentru umplutura:

250 g carne tocată

1 ceapă

4-5 roșii mici

2 ardei verzi subțiri

puțin pătrunjel

sare, piper negru

1 linguriță piure de roșii

1-2 linguri ulei

Pentru umplutura de brânză:

brânză rasă/brânză proaspătă/opțional (1 farfurie )

1 ou

putin patrunjel

putin unt pentru acoperire dupa coacere

Se coace in cuptorul bine incalzit la 220 de grade pentru 20-25 minute


PROCEDURĂ:

1. Dizolvați drojdia cu apă călduță și zahăr. Începeți să adăugați făină și sare treptat, apoi frământați un aluat moale, nelipicios. Se amestecă cu puțin ulei. Se lasa acoperit la loc caldut sa creasca pana isi creste frumos in volum.

2. Se amestecă legumele, apoi se adaugă carnea tocată și se mai amestecă câteva „pulsuri” pentru a se combina. Se adauga putin ulei si se amesteca.

3. Frământați scurt aluatul crescut și împărțiți-l în 10 bile. Aluatul este moale și puțin lipicios, așa că folosiți cât mai multă făină este nevoie.

4. Luați o minge și întindeți-o într-o crustă de formă ovală, apoi mai extindeți-o puțin cu mâinile.

5. Aplicați umplutura pe crustă, apoi îndoiți capetele (mai întâi la ambele capete pentru a forma capete ascuțite) pentru a nu se micșora în timpul coacerii. Dacă există exces de aluat la capete, îl puteți îndepărta.

6. La fel, pregătiți plăcinte cu brânză sau brânză. Fie o umplutură din carne de pui tocată mărunt cu amestec de legume, fie o umplutură la alegere.

7. Aranjați plăcintele pregătite într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și lăsați să se odihnească cât timp se încălzește cuptorul.

8. Coaceți-le în cuptorul bine încălzit la 220 de grade până se rumenesc, 20-25 de minute.

Imediat ce scoateți capetele aluatului din cuptor, ungeți-le imediat cu unt topit.

Comentarii