Un condiment care elimina colesterolul rau din artere: desfunda vasele de sange si previne bolile de inima si accidentul vascular cerebral!




 Cunoscut ca „regele ierburilor”, busuiocul este foarte apreciat ca un antioxidant puternic și un antibiotic natural eficient. Această plantă veche și foarte apreciată este bogată în fitonutrienți medicinali. Această plantă anuală stufoasă este cultivată special pentru frunzele și semințele sale medicinale.

Această plantă se dezvoltă cel mai bine în condiții tropicale calde. Există mai mult de 60 de soiuri cunoscute de busuioc, în general împărțite în trei mari categorii: busuioc dulce, busuioc violet și busuioc.

Busuiocul este ușor de întreținut atât în ​​aer liber, cât și în interior. Mugurii florali trebuie tăiați în mod regulat pentru a încuraja o creștere mai densă și dezvoltarea de lăstari noi. Se recomandă tăierea imediat sub frunze pe tulpini lungi și subțiri.

Busuiocul proaspăt are o aromă dulce, pământească și nu este doar delicios, ci și hrănitor. Este o sursă de vitamina K, care este necesară pentru coagularea sângelui, iar doar două linguri de busuioc conțin 29 la sută din aportul zilnic recomandat din această vitamină.

Busuiocul conține, de asemenea, vitamina A și beta-caroten, care sunt antioxidanți puternici care protejează membranele celulare ale multor organe, inclusiv vasele de sânge, de deteriorarea radicalilor liberi. Acest lucru ajută la prevenirea oxidării colesterolului din sânge, reducând astfel riscul de ateroscleroză, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Planta este bogată și în alte vitamine și minerale precum fier, calciu, magneziu, vitamina C și potasiu. Are proprietăți antibacteriene și flavonoide care protejează ADN-ul.


Proprietățile medicinale ale busuiocului sunt :

​​Acționează ca un puternic antioxidant.

Proprietățile antibiotice naturale, în special în combinație cu usturoiul, îl fac unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.

Curăță vasele de sânge și elimină eficient colesterolul LDL din artere.

În plus, busuiocul este folosit pentru a preveni și trata o varietate de probleme de sănătate, inclusiv dureri de cap, diaree, constipație, tuse, paraziți, negi, boli de rinichi și multe altele.

Comentarii