La ce distanta se seamana fasolea cataratoare ?

 Fasolea este o planta frageda care nu vor supraviețui înghețului, așa că, pentru o cultură timpurie, semănați semințele în interior la sfârșitul primăverii. Semănatul în interior este, de asemenea, cel mai bun în locuri mai reci. Semințele pot fi însămânțate în aer liber de la începutul verii până la mijlocul verii sau puteți cumpăra plante tinere gata de plantat după ultimul îngheț. Alegeți un loc însorit și adăpostit pentru fasole și pregătiți pământul adăugând materie organică și așezând suporturi înainte de a semăna în aer liber sau de a planta.


Semănați fasole direct în pământ din mai până în iulie. Semănați-le la o adâncime de 5 cm , la intervale de 30 cm ), în rânduri la 45 cm unul de celălalt. Dacă spațiul este limitat, încercați să vă creșteți fasolea în recipiente sau pe o structură  făcută din trestie; face o caracteristică atrăgătoare pentru marginile dvs. de flori. 


Este o idee bună să semănați câteva semințe suplimentare la sfârșitul fiecărui rând, astfel încât să aveți plante de rezervă pentru a umple orice goluri în care semințele nu reușesc să germineze. Dacă aceste plante nu sunt necesare, le poți oferi oricând prietenilor tăi.


Pe tot parcursul sezonului de creștere, va trebui să vă udați fasolea în mod regulat, mai ales când încep să dezvolte flori. Lipsa de umiditate este unul dintre principalele motive pentru care florile de fasole nu reușesc să stabilească păstăile. Un furaj lichid aplicat la fiecare 14 zile va ajuta, de asemenea, la maximizarea recoltei.


Ciupiți vârfurile de creștere ale plantelor odată ce tulpinile ajung în vârful tijelor lor. Acest lucru le deturnează energia spre producerea de fasole, mai degrabă decât să crească înălțime.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii