Tarta cu ciocolata si pere - Un desert popular, o combinatie care este divina!

 



Ingrediente

Pentru patiserie

000 făină 250 grame

unt rece 125 grame

zahăr 100 grame

gălbenușuri mari 3

praf de sare

Pentru umplere

smântână lichidă proaspătă 150 ml

ciocolată neagră 70% 150 grame

zahăr pudră 30 grame

ou 1

peră 400 grame

zahăr


Cum se prepară o tartă cu pere și ciocolată

Fă o groapă în făină.

Adăugați zahăr în mijloc.

Adăugați unt rece tăiat bucăți.

Adăugați gălbenușul de ou și un praf de sare.

Începeți să frământați cu vârful degetelor pentru a înmuia untul.

Frământați cu mâinile și formați un aluat ferm care să nu se lipească de mâini.

Înveliți aluatul în folie transparentă și puneți-l la frigider pentru 40 de minute.

Între timp, pregătiți ganache-ul de ciocolată: turnați smântâna proaspătă într-o tigaie.

Adăugați zahăr pudră.

Se amestecă cu telul, se pune oala pe foc și se fierbe.

Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga ciocolata neagra tocata.

Amestecați energic pentru a se topi ciocolata.

Rezultatul trebuie sa fie o crema groasa fara cocoloase.

Transferați crema într-un bol și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

Unge si faina o forma de tarta cu diametrul de aproximativ 22 cm.Se

scoate aluatul din frigider si se intinde cu un sucitor.

Acoperiți forma cu aluat, astfel încât să adere bine de margini.

Înțepăți aluatul cu dinții unei furculițe.

Adăugați oul în ganache-ul de ciocolată acum rece.

Amestecam cu telul pentru a amesteca bine oul in crema.

Se toarna crema de ciocolata pe baza de tarta.Se

intinde uniform crema cu dosul unei linguri.

După ce curățați și feliați perele, aranjați-le radial, presați-le ușor în cremă.

Puteți pune câteva bucăți de peră în mijloc și apoi stropiți cu zahăr. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.

Scoateți tortul cu pere și ciocolată din cuptor și lăsați-l să se răcească, apoi duceți-l la masă și serviți.

Comentarii