Insecticid natural pentru afidele la fasole




Afidele, sunt insecte mici care se hrănesc sugând seva plantelor. Aceste creaturi cu corp moale sunt „adevărate bug-uri”, deoarece sunt echipate cu o gură specializată doar pentru a extrage lichidul din frunze, plante și flori.


Afidele adoră să pradă culturi precum sparanghelul, cowpea și pepenii. Atacă și fasolea. Cu cât puteți identifica mai repede afidele, cu atât mai repede le puteți opri să se înmulțească și să provoace daune mai semnificative. Pentru multe dintre aceste cazuri, timpul este esențial. Afidele fasolei negre sunt dăunătoare plantelor. Aceste insecte provoacă daune directe ale hrănirii prin sugerea sucurilor plantelor și a nutrienților necesari din planta dumneavoastră. 


Pe măsură ce se hrănesc, ei lasă în urmă miere sau o substanță lipicioasă, bogată în zahăr, care face un teren de reproducere pentru diferite ciuperci, cum ar fi roua de funingine.


De asemenea, pot provoca daune indirecte prin răspândirea unor boli precum virusul mozaic comun al fasolei și multe altele. Daunele cauzate de aceste creaturi pot fi dăunătoare grădinii tale. Afidele pot începe în număr mic, dar se vor înmulți și vor crește în dimensiune în câteva zile. Ceea ce a fost o problemă ușoară poate deveni rapid o mare problemă.


Puteti prepara un insecticid natural din ardei iuti sau boia de ardei iute. Se lasa catica ardei uiti 12 ore in apa ma macerat si cu solutia obtinuta se stropesc zonele infestate. daca folosi oudra de ardei iuti , aveti nevoie de o lingura d pudra la 1l de apa. Se amesteca bine se adauga putin sapun lichid si se pulverizeaza fasolea.

mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii