INGREDIENTE
320 ml (1 1/4 cani) lapte
100 g (1/2 cana) unt (topit)
110 g (1/2 cana) zahar
2 oua
7 g drojdie uscata
720 g (5 3/4 cani) faina
1 ou
PREPARARE:
Adaugati intr-un castron laptele, untul (topit), zaharul, ouale, drojdia uscata si amestecati. Adaugati treptat faina si cand aluatul incepe sa se formeze il framantati cu mainile pentru a obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.
După expirarea timpului, transferați aluatul pe suprafața de lucru și tăiați-l în 18 bucăți. Formați bile și transferați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se acopera cu o carpa si se lasa la crescut 1 ora.
După 45 de minute, ungeți rulourile cu ouă și dați-le la cuptor. Coaceți la 190°C/374°F timp de 25 de minute.
Serviți-le pe toate împreună și bucurați-vă
Comentarii
Trimiteți un comentariu