Cozonac simplu cu lapte - un produs de patiserie delicios fără de care nu poate merge nicio masă



 INGREDIENTE

320 ml (1 1/4 cani) lapte

100 g (1/2 cana) unt (topit)

110 g (1/2 cana) zahar

2 oua

7 g drojdie uscata

720 g (5 3/4 cani) faina

1 ou 


PREPARARE:

Adaugati intr-un castron laptele, untul (topit), zaharul, ouale, drojdia uscata si amestecati. Adaugati treptat faina si cand aluatul incepe sa se formeze il framantati cu mainile pentru a obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

După expirarea timpului, transferați aluatul pe suprafața de lucru și tăiați-l în 18 bucăți. Formați bile și transferați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se acopera cu o carpa si se lasa la crescut 1 ora.

După 45 de minute, ungeți rulourile cu ouă și dați-le la cuptor. Coaceți la 190°C/374°F timp de 25 de minute.

Serviți-le pe toate împreună și bucurați-vă

Comentarii