Prajitura Padurea Neagra



 Ingrediente

5 oua (marimea M)

150 g faina

25 g cacao pudra

1 praf sare

50 g zahar pudra

100 g unt

1 pahar (720 ml) de stafide

1 pachet sos de vanilie pudra (pentru gatit)

1000 g quark (40% faina) )

100 g amidon de porumb

150 g zahăr

1 boabe de vanilie

200 g ciocolată neagră acoperire

120 g smântână pentru frișcă

20 g nucă de cocos

Grăsime pentru formă Făină

pentru suprafața de lucru

Hârtie de copt

Folie de aluminiu


preparare

Se unge forma cu arc (26 cm Ø). Separați 1 ou. Pentru aluat praf, amestecați într-un castron făina, cacao, sarea și zahărul pudră. Adăugați gălbenușurile de ou și untul în bucăți. Frământați mai întâi cu cârligul de aluat al mixerului manual, apoi cu mâinile pentru a obține un aluat neted. Întindeți rotund (aproximativ 26 cm Ø) pe o suprafață de lucru cu făină. Tapetați baza matriței cu ea. Se răcește aproximativ 30 de minute.

Scurgeți cireșele și colectați sucul. Amestecă 4 linguri de suc de cireșe și praful de sos până obții un amestec omogen. Aduceți sucul de cireșe rămas la fiert, scoateți tigaia de pe foc și adăugați praful de sos. Reveniți la aragazul încins și gătiți, amestecând, timp de aproximativ 1 minut. Adăugați cireșele. Transferați într-un castron, acoperiți cu folie direct pe compot de cireșe și lăsați să se răcească.

Acoperiți aluatul cu hârtie de copt. Puneți mazărea uscată deasupra și coaceți în cuptorul preîncălzit (aragaz electric: 175 °C/cuptor ventilat: 150 °C/gaz: vezi producător) timp de 12-15 minute. Elimina. Scoateți mazărea uscată și hârtia de copt și lăsați aluatul să se răcească.

Înfășurați exteriorul tigaii de mai multe ori cu folie de aluminiu. Tăiați boabele de vanilie în jumătate pe lungime. Răzuiți pulpa cu dosul unui cuțit. Folosind telul unui mixer de mână, amestecați quarcul, ouăle rămase, amidonul, zahărul și pulpa de vanilie până la omogenizare. Răspândiți jumătate din amestecul de brânză uniform peste baza de aluat scurt. Adăugați compot de cireșe în bile, întindeți uniform deasupra amestecul de brânză rămas și neted. Puneți tava cu arc într-o cratiță umplută cu apă fierbinte astfel încât să aibă forma de cca. 2,5 cm înălțime în apă. Se coace in cuptorul incalzit la temperatura constanta pentru aproximativ 45 de minute. Scoatem din cuptor si lasam la racit pe un gratar timp de aproximativ 2 ore.

Tăiați ciocolata neagră de acoperire. Aduceți smântâna și uleiul de cocos la fiert. Scoateți oala de pe foc. Se adauga ciocolata si se topeste amestecand. Scoateți tortul din formă, apăsați-l într-un inel de tort și întindeți uniform glazura de ciocolată. Răciți tortul aproximativ 1 oră. Slăbiți cu grijă inelul de tort, tăiați tortul în bucăți și serviți.

Comentarii