Ciorba de pui cu galuste si cartofi



 INGREDIENTE NECESARE:

2 BUCĂȚI Piept DE PUI 

2 linguri făină

1/2 lingură piper,

1/2 lingură boia roșie

1 lingură sau mai puține legume

PENTRU ARDEI:

2 capete de ceapa de marime medie

1 ardei rosu mic (poate fi si iute, daca doriti)

1-2 morcovi taiati rondele

3-4 catei de ceapa alba

1 lingura plina de ardei rosu macinat

1 lingura plina de Vegeta

1/2 lingurita de piper

4 carofi

1 lingura de piure de rosii

2 bucati de foi de dafin


Pentru găluște:

legume după dorință

14 linguri gris

2-3 linguri făină

2 ouă


MOD DE PREPARARE:

Puneți făina, ardeiul, ardeiul și legumele într-o pungă de congelator și agitați punga pentru a se combina.

Tăiați excesul de grăsime din carne, spălați-o, uscați-o și tăiați-o bucăți, puneți-o într-o pungă și agitați bine pentru ca făina și condimentele să acopere carnea.

Punem uleiul de prajit intr-o tigaie mare si cand este fierbinte adaugam bucatile de carne, cu capra in jos, si prajim la foc mediu, avand grija sa nu se arda, dar sa prinda o culoare maronie placuta. Când carnea este gătită, scoateți-o pe o farfurie și lăsați-o deoparte.

Scoateți excesul de grăsime din tigaie, lăsând cât să prăjiți ceapa și legumele.

În aceeași tigaie în care ați prăjit puiul, puneți ceapa tocată sau obișnuită împreună cu usturoiul, prăjiți până devine sticlos, ​​adăugați ardeiul și morcovul tocat, tăiați rondele, prăjiți puțin și adăugați cartofii curățați dacă îi tăiați în cuburi daca doriti, caliti putin apoi adaugati mai multa faina, ienibahar, piper si legume, amestecati bine si acoperiti cu apa.

Bate două ouă, adaugă sare sau legume, ce vrei, adaugă gris, amestecă totul bine, apoi adaugă făină pentru ca găluștele tale să fie tari și să nu se destrame.

Înainte de servire, toacă două-trei linguri de pătrunjel și stropim cu boia de ardei.

Comentarii