Scapă de limacși și melci și protejează plantele de boli și dăunători într-un mod natural



Limacși și melci

În climatul rece și umed, pot fi 200 de limacși pe fiecare metru pătrat al grădinii tale. În general, preferă să mănânce material vechi în descompunere și organisme importante în descompunere, dar dacă acestea nu sunt disponibile, vor mânca aproape orice plantă de cultură (deși au preferințele lor). Limacșii pot fi o problemă reală în condiții răcoroase și umede. Sunt extrem de voraci și, atunci când sunt abundenți, pot devora un pat întreg de răsaduri într-o noapte sau pot desprinde plantele aproape mature. De asemenea, se reproduc rapid și pot produce până la trei generații anual. Sunt hermafrodiți, așa că nici nu au nevoie să se împerecheze și fiecare este capabil să producă 400 de ouă albe rotunde anual.


De obicei, puteți identifica lucrarea lor de moluște după dâra strălucitoare de mucus pe care o lasă în urmă în timp ce se mișcă. Au tendința de a mesteca frunzele de la marginile lor exterioare și pot devora o plantă tânără până la tulpină și câteva dintre coastele mijlocii ale frunzelor mai dure. Limacii aveau inițial cochilii ca melcii, dar i-au abandonat în favoarea capacității lor de a se ascunde în crăpăturile solului și sub stânci (se îngroapă în sol când devine prea frig sau cald). De asemenea, se ascund sub scânduri, pietre și frunze, așa că nu lăsați astfel de resturi în grădină. Plăcile pot fi de fapt folosite ca capcane pentru melci, atâta timp cât le verificați în fiecare dimineață.


Pot recomanda cu căldură maceratul de urzici de casă, în ciuda faptului că este și mai urât mirositoare. Făcut adin frunzele tinere ale plantei lăsate la macerat într-un recipient cu apă cu capac timp de câteva săptămâni, este impresionant de eficient în protejarea plantelor consacrate, dar vulnerabile, cum ar fi daliile, castraveti, dovlecei, ardei.precum și pentru a le ajuta să se recupereze împotriva atacului melcilor și limacsilor. Doar asigurați-vă că îl diluați până la culoarea ceaiului slab și apoi aplicați-l ca furaj foliar la fiecare două săptămâni la sfârșitul primăverii-începutul verii. Dezavantajul este că va trebui să îndurați mirosul urât al acestuia.


Rumeguș, var, nisip, etc. La fel ca cenușa de lemn s, există câteva alte intrări pe care melcilor și melcilor nu le place să se târască, deoarece trage apa din ei. Unii gradinari folosesc rumeguș amestecat cu cenușă de lemn și/sau var.

Cenușa și varul nestins extrag umiditatea, care le împiedică să intre în cultură. Dacă stai seara în grădină, vei putea vedea cum se întorc melcii și melcii când ajung la această barieră și se întorc pe drumul în care au venit. 

Este de evitat a folosi granule de melci deoarece exista un ecosistem in gradina , iar toate vietuitoarele care manaca acesti melci pot suferi.

Succese ca acestea vor elimina rapid teama de o invazie de melci sau limacsi.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :


Comentarii