Niciodată nu am gătit fripturi de dovlecei atât de delicioase! Dovlecei crocanti la cuptor

 


INGREDIENTE NECESARE:

6 dovlecei

2 lingurițe

de sare de înmormântare

4 albușuri de ou

2 linguri de apă

1,5 sare de făină (250 ml sare)

1 linguriță de usturoi pudră

1/4 linguriță de piper

1/4 linguriță de sare

1/2 de parmezan

2 pesmet sărat (eu am folosit pesmet japonez de panko)

10 linguri de ulei


MOD DE PREPARARE:

Curățați și tăiați dovlecelul în jumătate, apoi tăiați fiecare jumătate pe lungime în treimi.

Se pune intr-o strecuratoare, se adauga sare si se lasa sa stea aproximativ o jumatate de ora. După o jumătate de oră, spălați dovlecelul

și scurgeți excesul de apă. Mai întâi puneți dovleceii într-un amestec de făină, parmezan și condimente, apoi în albușuri bătute spumă cu 2 linguri de apă și la final în pesmet. Puneți dovleceii într-o tigaie, stropiți cu uleiul rămas și coaceți la 210 de grade timp de 35 de minute sau până când dovleceii se rumenesc frumos.

Comentarii