Ingrediente pentru o crusta (sunt necesare trei):
7 albusuri
250 g zahar
100 g nuca macinata
2 linguri faina
umplutura galbena:
21 galbenusuri
2 oua intregi
25 linguri zahar
500 g margarina 100 g zahar pudra 100 g
zahar pudra
de plasmă măcinată
Umplutură albă:
400 ml smântână dulce
2 pahare de smântână
Mai mult:
1 kg zmeură
PREPARARE:
Pentru crusta: pregatiti o tava de copt de 45×35 cm si tapetati-o cu hartie de copt. Încinge cuptorul la 180 de grade. Amestecați nucile și făina într-o farfurie. Albusurile se bat spuma, adaugand treptat zaharul. Adăugați nuci și făină.
Se amestecă ușor, se toarnă într-o tavă de copt și se coace 15 minute la 180 de grade. Repetați procedura de încă două ori.
Pentru umplutura galbena se bat cu mixerul galbenusurile, ouale intregi si zaharul. Transferați într-o cratiță și gătiți umplutura la abur. Când umplutura s-a răcit, bateți margarina cu zahărul pudră până devine spumoasă și combinați-o cu umplutura. Adăugați plasmă măcinată la umplutură. Amesteca totul bine.
Pentru umplutura alba: bateti smantana dulce si adaugati la ea smantana.
Mod de umplere: crusta - umplutura galbena - umplutura alba - zmeura...
Cel mai bine este sa pregatiti prajitura cu doua zile inainte de servire.
Comentarii
Trimiteți un comentariu