Prajitura cu zmeura si nuci



 Ingrediente pentru o crusta (sunt necesare trei):

7 albusuri

250 g zahar

100 g nuca macinata

2 linguri faina

umplutura galbena:

21 galbenusuri

2 oua intregi

25 linguri zahar

500 g margarina 100 g zahar pudra 100 g

zahar pudra

de plasmă măcinată

Umplutură albă:

400 ml smântână dulce

2 pahare de smântână

Mai mult:

1 kg zmeură 


PREPARARE:

Pentru crusta: pregatiti o tava de copt de 45×35 cm si tapetati-o cu hartie de copt. Încinge cuptorul la 180 de grade. Amestecați nucile și făina într-o farfurie. Albusurile se bat spuma, adaugand treptat zaharul. Adăugați nuci și făină.

Se amestecă ușor, se toarnă într-o tavă de copt și se coace 15 minute la 180 de grade. Repetați procedura de încă două ori.

Pentru umplutura galbena se bat cu mixerul galbenusurile, ouale intregi si zaharul. Transferați într-o cratiță și gătiți umplutura la abur. Când umplutura s-a răcit, bateți margarina cu zahărul pudră până devine spumoasă și combinați-o cu umplutura. Adăugați plasmă măcinată la umplutură. Amesteca totul bine.

Pentru umplutura alba: bateti smantana dulce si adaugati la ea smantana.

Mod de umplere: crusta - umplutura galbena - umplutura alba - zmeura...

Cel mai bine este sa pregatiti prajitura cu doua zile inainte de servire.

Comentarii