Tort cu mere si budinca : usor si cremos, gata intr-o clipa (fara coacere)

 


INGREDIENTE

5 mere (Golden Delicious),

1,5 l apă,

3 plicuri budincă de vanilie (praf),

9 linguri zahăr,

aproximativ 200 g biscuiți Petit

Decor:

250 ml lapte,

2 plicuri frișcă


Mod de preparare:

Curățați merele de coajă și tăiați-le în bucăți mari, puneți-le la fiert în 1,5 litri de apă rece (la care am adăugat 9

linguri de zahăr). Când dă în clocot, fierbeți până când mărul este moale (când îl înțepeți cu furculița, se destramă). Cu o lingură goală, scoateți merele din lateral în recipient și zdrobiți-le.

Se amestecă praful de budincă în puțină apă (câteva linguri) și se adaugă în apa în care a fost fiert mărul. Gatiti, amestecand, cateva minute pana se ingroasa.

Adăugați piureul de măr în budinca fiartă și amestecați.

Puneți un rând de biscuiți pe fundul foii de copt. Acoperiți cu budincă fierbinte și măr.

Cand se raceste, se decoreaza cu frisca si se presara cu pesmet de ciocolata/cacao/ciocolata rasa.

Comentarii