Prajitura cu nuca si ciocolata - perfectă pentru aproape orice sărbătoare și întâlnire de familie.



 Ingrediente:

Pentru crusta:

24 albusuri

600 g zahar

600 g nuca macinata

6 linguri pesmet (pesmet)

1 praf de copt

Pentru umplutura:

24 galbenusuri

500 g zahar

200-300 g ciocolata (20m ) g, am adaugat inca 100 g)

500 g margarina/unt 


Preparare:

Cruste:

NOTĂ: Mama face trei cruste într-o tavă de copt de 25 x 35 cm, fiecare cu 8 albușuri, în timp ce eu am folosit tava mea preferată de 22 x 32 cm și am făcut 4 cruste cu câte 6 albușuri fiecare, după cum voi descrie. mai jos reteta.

Bateți 6 albușuri spumă într-un aluat tare, apoi adăugați treptat 150 g de zahăr și amestecați până se dizolvă.

Încorporați ușor 150 g de nucă zdrobită, o lingură și jumătate de pesmet și ¼ de plic de praf de copt.

SFAT: Poți prăji nucile în prealabil pentru o aromă mai puternică (nu trebuie), și le tocai cu un cuțit sau le ciocăniți cu un ciocan de carne. Nu le tocați cu un tocator pentru că atunci vor fi mai multe părți aproape măcinate. Dar dacă nu te superi, poți să o faci așa.

PLUS SFAT: Rețeta mamei scrie praf de copt, așa că l-am folosit și eu, dar nu sunt convinsă că este un factor important. Decizi oricum te simți bine.

Amestecul preparat se intinde intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (a mea are 22 x 32 cm), se niveleaza, si se coace in cuptorul incalzit la 160 °C pentru aproximativ 25-30 de minute.

SFAT: Dacă reduceți puțin temperatura cuptorului și prelungiți timpul de coacere, veți obține o coacere mai uniformă a crustei. Dar asigurați-vă că ajustați temperatura și durata coacerii la caracteristicile cuptorului dvs.

În același mod, pregătiți încă trei cruste din materialul rămas.

NOTĂ: Dacă aveți un cuptor cu ventilator, puteți coace două cruste în același timp.

Umplutură:

1. Bate gălbenușurile cu zahărul, apoi fierbe-le într-o oală la abur până se îngroașă într-un sos. Se amestecă cuburile de ciocolată să se topească, apoi se lasă umplutura să se răcească la temperatura camerei.

NOTĂ: Puteți păstra crema și în cuptorul cu microunde.

2. Bateți margarina (sau untul) înmuiată până devine spumoasă și adăugați puțin din umplutură, amestecând constant.

Procedura finala

Se pune prima crusta pe tava, se intinde cu o treime din umplutura, se acopera cu a doua crusta, se aplica a doua treime din crema, apoi a treia crusta si restul umpluturii.

Terminați de stivuit cu patru cruste, apoi dați prajitura la rece la frigider, de preferință peste noapte.

Mama o acoperă de obicei cu ciocolată topită, iar eu am acoperit-o cu cremă ganache (topește 200 g ciocolată în 2 dl smântână dulce încălzită), iar blatul l-am stropit cu aceeași.


Comentarii