Dacă ai 1 cană de lapte și 2 căni de făină, fă cea mai frumoasă prăjitură cu cacao



 INGREDIENTE NECESARE (măsurate într-un pahar de 200 ml):

4 ouă,

1 cană de zahăr,

1 cană de lapte,

1 cană de ulei,

1 plic de praf de copt (10 g),

1 plic de zahăr vanilat (10 g),

3 linguri de pudră de cacao (30 g),

2 căni de făină (200 g).

PENTRU TRASAMENT:

2 cani de lapte,

1 cana mica de ulei (50 ml),

1 cana mica de zahar,

3 linguri de cacao (30 g)

PROCEDURĂ:

Porniți imediat cuptorul să se încălzească până la 180 de grade, deoarece până se încălzește, ați pregătit deja aluatul de prăjitură și va fi gata de copt. Pregătiți toate ingredientele enumerate în rețetă și o cană dozatoare de 200 ml.

Spargeți patru ouă într-un castron adânc (nu trebuie să separați albușurile de gălbenușuri), apoi bateți-le până devin spumoase cu un mixer. Adăugați treptat o cană de zahăr în timp ce amestecați continuu. Se amestecă aproximativ 5-10 minute, adică până când zahărul se dizolvă și ouăle devin albe într-un amestec cremos, gros.

Adăugați o cană de lapte și o ceașcă de ulei de gătit în ouăle bătute, apoi continuați să bateți încă un minut până când ingredientele sunt netede. Adaugă apoi o pungă de zahăr vanilat și 2 căni de făină cernută amestecate cu 1 pungă de praf de copt și 3 linguri de cacao pudră.

Bateți cu mixerul dar la cea mai mică viteză (pe unitate) până obțineți un amestec uniform, omogen, omogen. Turnați aluatul astfel pregătit într-o tavă unsă cu unsoare de 26×33 cm, dar îl puteți coace în orice formă (dacă este mai mare, veți obține o prăjitură mai mică, iar dacă este mai mică, prăjitura va fi mai mare).

Amestecul se intinde uniform intr-o tava de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade (aproximativ 25 de minute). În timp ce prăjitura se coace, pregătiți toppingul: puneți 2 căni de lapte (400 ml), 1 cană mică de zahăr (2 linguri) și ulei (50 ml) și 3 linguri de cacao (30 g) într-o cratiță.

Se incinge la foc mic, amestecand continuu. Glazura nu trebuie să fiarbă, ci doar suficient de caldă pentru a combina ingredientele într-un topping uniform. Se lasa prajitura copta la racit, sa fie calduta, apoi se taie cubulete.

Se toarnă apoi peste dressingul cald, se lasă să se răcească și se decorează după dorință.

Comentarii