COLESTEROLUL ESTE DIFICIL DE DETECTAT ȘI PROVOCĂ MULTE CONSECINȚE: Cardiologii avertizează că primul simptom apare în ACEASTA PARTE A CORPULUI

 


Primul simptom al colesterolului ridicat apare într-o parte a corpului și ne împiedică să facem orice activitate fizică.

Colesterolul crescut în sânge a devenit o problemă de sănătate care afectează un număr foarte mare de oameni, iar printre aceștia se numără tot mai mulți tineri. Poate provoca consecințe grave în organism, deoarece simptomele sunt aproape imperceptibile.

Cu toate acestea, primul semnal vizibil de colesterol ridicat ar putea fi observat într-o parte a corpului, deși se știe că un nivel ridicat al acestui compus în organism, din păcate, nu prezintă semne, pentru a-l reduce în timp, până când starea devine critică și provoacă o problemă în corpul nostru, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral, scrie Eklinika.

Pe baza simptomelor pe care le-au observat și raportate medicilor, cardiologii au identificat o anumită senzație la nivelul șoldului ca fiind unul dintre primele semne vizibile ale colesterolului crescut, care ne poate avertiza că „colesterolul preia arterele”, adică arterele. sunt împovărate cu o cantitate mare de placă acumulată pe pereți.

Prezența colesterolului ridicat este greu de detectat.

Se știe că colesterolul ridicat nu își „anunță de obicei prezența” și avertizează o persoană cu privire la un nivel periculos de grăsime în sânge, dar medicii sfătuiesc ca acesta să fie detectat înainte de a provoca o serie. de complicații - de la boli de inimă la lovituri de accident vascular cerebral. Simptomele de colesterol ridicat apar numai atunci când începe să înfunde arterele, iar un semnal al acestui proces va apărea în șolduri.

Dr. Rodney Foale, cardiolog la The Harley Street Clinic, care face parte din HCA Healthcare UK, a spus că, dacă este lăsat netratat, colesterolul ridicat poate duce la ateroscleroză în timp - o afecțiune în care arterele devin blocate de substanțe grase numite placă.

Principalele ingrediente ascunse în plăci sunt substanțele grase, deșeurile celulare, calciul, fibrina și colesterolul. Când arterele sunt umplute cu acest amestec, ele devin tari și rigide. Desigur, nu este un mediu ideal pentru fluxul de sânge și în acest caz „picioarele sunt la atac”.


Șoldurile trimit un semn de avertizare

În unele cazuri, persoanele care nu tratează colesterolul ridicat pot fi expuse riscului de a dezvolta o boală arterială periferică, o formă de boală cardiovasculară, atunci când acumularea de depozite de grăsime, colesterol și alte substanțe reziduale blochează arterele și restricționează fluxul sanguin. la mușchii picioarelor, explică ei experți. Primul simptom vizibil al bolii arteriale periferice este claudicatia - durere musculara cauzata de lipsa de oxigen. Acest tip de durere se poate răspândi la șolduri și apare adesea în timpul activității. Cercetările au arătat că această durere dispare după câteva minute de odihnă.

Experții Clinicii Cleveland afirmă că acest semn de avertizare este suficient de grav pentru a împiedica o persoană să se angajeze în activitate fizică sau chiar să facă jogging. Cu toate acestea, șoldurile nu sunt singura zonă care ar putea „anunța acumularea de colesterol” în artere, deoarece fesele, gambele, coapsele și picioarele pot „trage un semnal de alarmă”.


Pe lângă durerea din diferite părți ale corpului, boala arterială periferică poate provoca și alte probleme precum:

- Căderea părului de pe picioare

- Amorțeală sau slăbiciune la nivelul picioarelor

- Unghii fragile, casante și cu creștere lentă -

Ulcere (răni deschise) pe picioare și picioare, care nu se vindecă

- Decolorarea pielii de pe picioare, cum ar fi palidă sau albastră

- Piele lucioasă

- Disfuncție erectilă (la bărbați)

- Mișcarea mușchilor de la picioare

Comentarii