Acest tort cu napolitană de ciocolată i-a înnebunit pe mulți!

 


Necesar:

200g napolitane de ciocolată

300g zahăr pudră

5 albușuri

100g ciocolată pentru gătit

80g unt 20g

cacao

100ml apă

10g gelatină


Mod de preparare:

Zdrobiți napolitanele, apoi transferați-le într-o formă (diametru 18 cm) și întindeți-le ca pe o crustă.

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga incet zaharul pudra si se bat pana devine spuma.

Topiți gelatina conform instrucțiunilor de pe pungă, apoi adăugați-o în albușul.

Se toarnă jumătate din amestec peste napolitane, iar în cealaltă jumătate se toarnă cacao și se amestecă.

Turnați umplutura de ciocolată peste umplutura albă pe care ați turnat-o deja peste crustă (napolitane).

Amesteca-le usor cu o spatula pentru a le combina si a obtine un model zebra. Se lasa la frigider jumatate de ora.

Topiți ciocolata de gătit și untul pe o plită încinsă. Cand se raceste putin, se toarna peste prajitura si se niveleaza glazura. Se pune la frigider pentru 30 – 40 de minute sau până se răcește complet și se fixează.


Comentarii