Necesar:
200g napolitane de ciocolată
300g zahăr pudră
5 albușuri
100g ciocolată pentru gătit
80g unt 20g
cacao
100ml apă
10g gelatină
Mod de preparare:
Zdrobiți napolitanele, apoi transferați-le într-o formă (diametru 18 cm) și întindeți-le ca pe o crustă.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga incet zaharul pudra si se bat pana devine spuma.
Topiți gelatina conform instrucțiunilor de pe pungă, apoi adăugați-o în albușul.
Se toarnă jumătate din amestec peste napolitane, iar în cealaltă jumătate se toarnă cacao și se amestecă.
Turnați umplutura de ciocolată peste umplutura albă pe care ați turnat-o deja peste crustă (napolitane).
Amesteca-le usor cu o spatula pentru a le combina si a obtine un model zebra. Se lasa la frigider jumatate de ora.
Topiți ciocolata de gătit și untul pe o plită încinsă. Cand se raceste putin, se toarna peste prajitura si se niveleaza glazura. Se pune la frigider pentru 30 – 40 de minute sau până se răcește complet și se fixează.
Comentarii
Trimiteți un comentariu