O rețetă veche de dulceata de capsuni

 


O rețetă străveche care te va readuce în copilărie când o încerci pentru prima dată.

Poți savura desertul ca specialitate sau ca umplutură pentru prăjituri sau clătite. Adaugă o aromă minunată preparatelor și se amestecă bine cu alte alimente.

Există mai multe rețete diferite pentru acest desert delicios, oarecum uitat. Fiecare rețetă conține două ingrediente de bază, căpșuni și zahăr. Raportul lor este de 1:1, dar puteți ajusta cantitatea de ingrediente după gustul dvs.

Deci, dacă nu vrei să fie prea dulce, poți reduce cantitatea de zahăr. La prepararea acestui desert, puteți adăuga condimente pentru un gust mai aromat. Mulți oameni adaugă câteva felii de lămâie.

Pentru această rețetă veți avea nevoie de puțin timp liber și voie bună. Pregătirea nu este solicitantă. Este important de subliniat că în această rețetă nu se folosește apă, ci doar sucul eliberat de căpșuni. Bunicile și străbunicile noastre au folosit această rețetă. Din ingredientele enumerate, veți obține puțin mai mult de un kilogram de dulceata.


INGREDIENTE NECESARE:

1 Kilogram de căpșuni,

1 kilogram de zahăr,

3 felii de lămâie


CUM SE PREPARĂ?

Spălați căpșunile și uscați-le cu un prosop de bucătărie. Puneti putin zahar intr-o cratita mare, aranjati capsunile pe rand si stropiti cu zahar. Continuați cu un strat de căpșuni, apoi cu un strat de zahăr. La final se adauga 3 felii de lamaie. Acoperiți apoi tigaia cu un prosop de bucătărie și puneți-o la frigider peste noapte pentru a lăsa căpșunile să-și elibereze zeama.

A doua zi, amestecați conținutul oalei și aduceți la fierbere la foc mediu, amestecând din când în când. Îndepărtați spuma care se formează în timpul gătirii. Gatiti 40 de minute, dar nu amestecati amestecul, ci agitati tigaia. Când se atinge grosimea dorită, bomboana este gata.

Se lasa la racit, apoi se toarna in borcane curatate in prealabil. Închideți borcanul ermetic și puneți capacul. Lasă-l să stea aproximativ 10 minute pentru a crea un vid, apoi pune-l într-un loc răcoros.

Comentarii