De ce sunt ridichile amare?



Oamenii se bucură de ridichi datorită numeroaselor beneficii nutriționale și gustului lor. Majoritatea ridichilor crude au o aromă crocantă, semidulce, piperată, care este perfectă singură sau în salate. Această aromă devine puțin mai blândă și mai dulce atunci când le gătiți, oferindu-vă o lovitură mai puțin intensă. Dar, uneori, ai un gust amar care nu este nici normal, nici plăcut, dar de ce?  


Ridichile amare au fost plantate în perioada nepotrivită a anului sau nu au primit fertilizare corespunzătoare sau apă. Amărăciunea nu înseamnă neapărat că ridichea este de aruncat, dar indică o calitate mai scăzută. Exista si exceptii. De exemplu, soiul de ridiche neagră este în mod natural amar.


Ce cauzează amărăciunea ridichilor?

Cerințele de bază pentru o bună creștere a ridichilor sunt un climat blând, suficientă lumină solară, sol cu ​​suficienti nutrienți și îngrășăminte și udare regulată. Fără aceasta, ridichile și pot da un rezultat amar.


Ridichile înfloresc în timpul anotimpurilor mai reci, preferând temperaturi de aproximativ 50-65 °F (10-18 °C) . Temperaturile mai calde și fluctuațiile mari de temperatură vor cauza plantei de stres asupra mediului și vor produce astfel ridichi mai înțepătoare, cu rădăcini mai picante și cu un gust amar. Cel mai bine ar fi să le plantați în timpul primăverii și toamnei.



Solul joacă, de asemenea, un rol esențial în calitatea ridichilor. Dacă se plantează ridichi în pământ care nu conține suficienți nutrienți pentru ca acestea să crească sau nu primesc suficientă umiditate, rezultă culturi cu un gust amar. Trebuie să adăugați în mod regulat îngrășământ și materie organică în solul ridichilor pentru a le permite să crească optim, evitând astfel o recoltă amară.


Chiar dacă solul în care plantați ridichi conține suficienți nutrienți, trebuie să verificați întotdeauna echilibrul pH-ului . Pământul prea acid (pH scăzut) sau prea bazic (pH ridicat) face ca ridichile să nu poată absorbi substanțele nutritive; aceasta, la rândul său, are ca rezultat ridichi inferioare care au gust amar. 

Daca controlați umiditatea și nivelul Ph-ului din sol și dacă planta primește lumină adecvată , atunci veti avea ridichi cu gust excelent.


Cum să eliminați amărăciunea din ridichi

O modalitate de a elimina amărăciunea este să curățați și să vă înmuiați ridichile în apă cu sare timp de 2-3 minute sau să fierbeți ridichile în apă clocotită cu sare timp de 3-5 minute , după care trebuie să le curățați în apă rece.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii