Prăjitură cu nucă, însiropată




 INGREDIENTE NECESARE pentru crusta neagră:

5 ouă medii,

5 linguri de zahăr,

2,5 linguri de făină,

2,5 linguri de gris,

200 g de nuci măcinate,

80 g de ciocolată rasă,

1 plic de zahăr vanilat,

1 linguriță de praf de copt ( 3 g)

Pentru crusta galbenă:

5 ouă medii,

5 linguri de zahăr,

2,5 linguri de făină,

2,5 linguri de gris,

1 plic de zahăr vanilat,

o jumătate de linguriță de praf de copt (1,5 g).


Pentru sirop:

600 de grame de zahăr,

800 ml de apă,

suc de o lămâie.

Gatiti doar 5 minute dupa fierbere!


PROCEDURA:

Facem primul aluat - spargem 5 oua intr-un bol adanc si adaugam 5 linguri de zahar. Bateți cu mixerul timp de 8-10 minute sau la nevoie până când zahărul se dizolvă și obțineți un amestec cremos.

Adăugați făina cernută, praful de copt, grisul, vanilia și nucile măcinate câte puțin, amestecând ușor. Aluatul trebuie să rămână spumos și aerisit. La final se adauga ciocolata rasa, se amesteca si se toarna intr-o tava de marime medie unsa cu unt.

Coaceți 10 minute în cuptorul încălzit la 200 de grade. Între timp, pregătiți a doua crustă. A doua crusta se prepara aproape identic cu prima, cu exceptia faptului ca nu se adauga nuci si ciocolata in acest aluat.

După 10 minute, scoateți tortul din cuptor și turnați uniform crusta galbenă. Reduceți temperatura la 175 de grade și coaceți încă 25-30 de minute. Între timp, fierbeți siropul.

Scoateți tortul din cuptor și lăsați deoparte. Turnați șerbetul fierbinte peste prăjitura fierbinte!

Comentarii