În sfârșit, după ani de zile, părul meu a încetat să cadă datorită acestui truc

 


Căderea părului poate fi cauzată de mai mulți factori. Dacă situația nu are legătură cu probleme grave de sănătate, există remedii la domiciliu care pot ajuta.

Căderea părului poate afecta oameni de toate vârstele și are multe cauze posibile, inclusiv produse cosmetice necorespunzătoare și diverse probleme de sănătate. Dacă căderea părului este rezultatul unei probleme specifice, există multe opțiuni de tratament. Uneori, tratamentele naturiste pot fi eficiente pentru a îmbunătăți starea scalpului și pentru a ajuta la promovarea unei noi creșteri a părului​.


Părul – coroana frumuseții

Stoparea căderii părului este un obiectiv important pentru mulți oameni, deoarece părul gros și sănătos este un simbol al vitalității și al bunăstării. Există mulți factori care pot contribui la căderea părului, inclusiv genetica, stresul, alimentația necorespunzătoare, modificările hormonale și lipsa îngrijirii părului, spune dermatologul Clare Wightman. Cu toate acestea, există pași pe care îi puteți lua pentru a opri căderea părului și pentru a încuraja creșterea părului. Iată câteva strategii dovedite:


Aloe vera pentru promovarea creșterii părului

Aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare, care pot fi, de asemenea, benefice pentru sănătatea părului. Enzimele conținute în frunzele sale stimulează foliculii de păr și dau vitalitate scalpului. Un studiu din 1998 a constatat că aloe vera ajută la tratarea inflamației scalpului cauzată de mătreață. Acizii grasi continuti in planta de aloe au proprietati antiinflamatorii.

Utilizarea aloe vera poate fi eficientă nu numai împotriva căderii părului, ci și pentru alte probleme precum hidratarea insuficientă, mătreața sau producția excesivă de ulei. Luați 1 frunză mare de aloe vera și extrageți gelul. Aplicați ușor gelul pe scalp și păr. Lăsați masca să acționeze între 30 de minute și 1 oră. Clătiți masca cu multă apă caldă. Repetați acest proces de două ori pe săptămână timp de cel puțin 2 luni.


Ceapa pentru întărirea părului

Ceapa este un alt remediu natural care poate ajuta la întărirea părului și la promovarea creșterii părului, așa cum demonstrează studiile experților. Conține sulf care favorizează formarea țesuturilor de colagen necesare creșterii sănătoase a părului. Utilizarea cepei poate stimula, de asemenea, fluxul de sânge către scalp și formarea de noi foliculi de păr. Cum se prepară și se folosește sucul de ceapă:

Ai nevoie de 2 sau 3 cepe. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Puneți bucățile într-un blender și amestecați până se omogenizează. Apoi se filtrează amestecul obținut. Aplicați suc de ceapă pe scalp și masați-l ușor. Lăsați sucul timp de 45 de minute. Spălați-vă părul cu multă apă caldă și un șampon natural. Repetați acest proces de trei ori pe săptămână timp de câteva luni pentru rezultate optime.

Comentarii