ÎMBUNĂTĂȚEȘTE MEMORIA ȘI REGLEZĂ HORMONII DE stres!

 


Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a ne îmbunătăți sănătatea cognitivă, dar primul pas începe din bucătărie.

Și deși este important să obțineți suficiente proteine, fibre și carbohidrați, mulți oameni trec cu vederea beneficiile condimentelor. După cum se dovedește, unele condimente au proprietăți antiinflamatorii și pot face minuni pentru sănătatea noastră.

Și printre acestea se remarcă scorțișoara, care poate îmbunătăți memoria și starea de spirit. Potrivit antrenorului personal Joanna Wen, scorțișoara este una dintre cele mai bune opțiuni din mai multe motive.

Pe lângă faptul că este gustos și se potrivește cu mâncăruri dulci, poate stimula metabolismul.

- Consumul regulat de scorțișoară poate îmbunătăți memoria, întărește vigilența mentală și sentimentul de bine. Cu alte cuvinte, ne stimulează foarte bine creierul – a explicat Wen. Acest lucru se întâmplă, explică el, datorită cinnamaldehidei, care îi dă acestui condiment gustul.

-Scorțișoara ajută, de asemenea, la reducerea cantității de inflamație din organism și reglează hormonii de stres. Acest lucru este important deoarece inflamația din creier poate duce la probleme precum depresia și pierderea memoriei - a subliniat ea.

Poți adăuga scorțișoară în cafea, ceai sau vin fiert, dar o poți stropi și pe iaurt și fulgi de ovăz. Se poate adauga la prajituri, strudeluri, clatite sau smoothie-uri. Posibilitățile sunt cu adevărat nesfârșite.

- Prin includerea acestui condiment sănătos, dar delicios în dieta ta zilnică, vei observa rapid o îmbunătățire a clarității mentale și a dispoziției - conchide Wen.

Comentarii