Când să tăiați narcisele: de ce este important să vă cronometrați tăierea

 Narcisele sunt printre bulbii mei preferați de primăvară, deoarece primesc o expoziție sigură de flori vesele în fiecare primăvară. A ști când să tăiați narcisele după ce au înflorit este o modalitate bună de a garanta florile de anul viitor. Din păcate, asta înseamnă să ai răbdare și să te confrunți cu un pic de dezordine în grădină. În acest articol, voi împărtăși câteva sfaturi despre sincronizarea tăierii narcisei, de ce este importantă și cum să tratați frunzișul pe măsură ce acesta moare.


Narcisele se înmulțesc în subteran prin diviziunea bulbilor, astfel încât bulgări de narcise din grădina dvs. pot deveni mai plini în timp. Îmi place să plantez un amestec cu diferite perioade de înflorire pentru a-mi extinde sezonul de creștere a narcisei cât mai mult posibil. Pe lângă o întreagă gamă de galbeni , există soiuri de narcise care au centre portocalii , în timp ce altele vin în nuanțe de la piersic până la roz , iar unele sunt aproape albe .


Dacă ai reușit să lași niște flori în grădină pentru a te bucura (eu tind să aduc câteva înăuntru pentru o doză de primăvară într-o vază), poți să îndepărtezi plantele. Îndepărtarea unui cap de floare de narcisă uzată ajută planta să se concentreze pe înflorirea anului viitor, mai degrabă decât să producă semințe. Așteptați până când floarea de narcise s-a stins complet înainte de a lua o pereche de tăietoare ascuțite și de a tăia floarea acolo unde se întâlnește cu tulpina. De asemenea, le puteți ciupi cu degetul. Aruncă florile în compost.


După ce narcisele au înflorit, frunzele muritoare sunt folosite de plantă ca energie pentru a forma florile de anul viitor. Plantele - atât tulpina florii, cât și frunzele - vor absorbi nutrienții timp de aproximativ patru până la șase săptămâni după ce florile vor muri înapoi, bucurându-se de lumina soarelui și averse de primăvară. Acești nutrienți călătoresc înapoi pe frunze în bulb, reîncărcându-l pentru anul următor. Legarea sau răsucirea frunzelor în orice fel împiedică acea energie să se întoarcă spre bulb.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii