Mini chifle cu usturoi

 


Ingrediente:

pentru aluat:

120 ml lapte călduț

5 g drojdie de bere

1 linguriță zahăr

2 ouă

1 praf sare

2 linguri ulei de măsline

220-250 g făină

50 g unt moale

Pentru condimentare:

4 linguri de ulei de măsline

2 linguri de unt topit

2 căței de usturoi

Coriandru sau pătrunjel

Brânza mozzarella rasă

1 lingură lapte sau smântână

Pudră de ardei iute (opțional)


PREPARARE:

Se amestecă laptele, drojdia și zahărul. Apoi se acopera si se lasa 2 minute.

Se adauga ouale, sarea, uleiul si faina (putin cate putin).

La final se adauga untul si se amesteca 10 minute.

Se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca 1 ora.

Tăiați în bucăți mai mici de aproximativ 25 g și lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute.

Se umple cu brânză mozzarella mărunțită, apoi se aranjează chiflele într-o tavă de copt și se lasă să crească încă 30 de minute.

Ungeți cu un amestec de gălbenuș de ou și smântână.

Se coace la 180° timp de 15-20 de minute.

Preparați condimentul amestecând coriandru, usturoi tocat, ulei de măsline, unt topit și praf de chili.

Acoperiți suprafața rulourilor cu acest amestec.

Comentarii