Ingrediente:
pentru aluat:
120 ml lapte călduț
5 g drojdie de bere
1 linguriță zahăr
2 ouă
1 praf sare
2 linguri ulei de măsline
220-250 g făină
50 g unt moale
Pentru condimentare:
4 linguri de ulei de măsline
2 linguri de unt topit
2 căței de usturoi
Coriandru sau pătrunjel
Brânza mozzarella rasă
1 lingură lapte sau smântână
Pudră de ardei iute (opțional)
PREPARARE:
Se amestecă laptele, drojdia și zahărul. Apoi se acopera si se lasa 2 minute.
Se adauga ouale, sarea, uleiul si faina (putin cate putin).
La final se adauga untul si se amesteca 10 minute.
Se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca 1 ora.
Tăiați în bucăți mai mici de aproximativ 25 g și lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute.
Se umple cu brânză mozzarella mărunțită, apoi se aranjează chiflele într-o tavă de copt și se lasă să crească încă 30 de minute.
Ungeți cu un amestec de gălbenuș de ou și smântână.
Se coace la 180° timp de 15-20 de minute.
Preparați condimentul amestecând coriandru, usturoi tocat, ulei de măsline, unt topit și praf de chili.
Acoperiți suprafața rulourilor cu acest amestec.
Comentarii
Trimiteți un comentariu