Cea mai buna marinada pentru carnea la gratar - Fă doar un singur lucru și carnea va fi moale și suculentă ca niciodată Iată cum să faci cea mai bună marinadă care va face carnea moale și suculentă.

1 mai nu poate trece fără un grătar tradițional. Carnea și legumele la grătar au întotdeauna o aromă și o dulceață deosebită. Și când adaugi marinată la aroma de fum, obții grătar care te lingă degetele.

Chiar și cele mai fine bucăți de carne, un foc bun și cel mai bun grătar sunt degeaba dacă nu ați marinat carnea în prealabil. Marinada este cea care va oferi cărnii un gust deosebit și o moliciune. Carnea este cea mai bună dacă o marinați cu o seară înainte de grătar și merită fiecare minut de așteptare.

Pentru marinada clasica:

Ingrediente:

100 ml ulei de floarea soarelui

100 ml ulei de masline

100 ml otet de mere

2 linguri de sare

2 catei de usturoi

1 lingura de piper

1 lingurita de boia macinata

1 ceapa


Mod de preparare:

Tocați mărunt ceapa și usturoiul, apoi puneți-le într-un castron mare. Adăugați ambele tipuri de ulei, oțet și condimente în bolul cu ceapa, apoi amestecați totul. Înmuiați bucățile de carne în amestecul rezultat și puneți-le într-un recipient mare, iar la final turnați marinada rămasă peste carne și acoperiți-o. Lăsați acum cel puțin patru la frigider.


Pentru marinada picanta:

1 lingura pudra de chili

1 lingura zahar brun

1 lingurita sare

1 lingurita piper

1 lingurita usturoi pudra

1 lingura ienibahar

200 ml ulei

2 linguri mustar


Mod de preparare:

Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati. Acoperiți carnea sau legumele cu marinată și lăsați peste noapte la frigider.

Comentarii