Dulceata de capsuni intregi - Cea mai buna reteta si tehnica de curatare a fructelor

 


Fructele sensibile, cum ar fi căpșunile, trebuie preparate rapid și cu pricepere. Iată un ghid simplu care te va ajuta să cureți fructele cu ușurință și să-l păstrezi proaspăt și ferm până la gătit.

Ingrediente:

1 kg căpșuni coapte,

0,2 kg zahăr,

1 lime


Mod de preparare:

Spălați, curățați și înmuiați căpșunile în apă cu suc de lămâie dizolvat. Scurgeți, apoi aranjați într-o tigaie - un strat de fructe, un strat de zahăr. Se acopera si se lasa sa stea, poate fi peste noapte, la rece. Gatiti la foc mediu, indepartati spuma si cand este fiert, fierbeti pana la final. Peste tigaie se intinde un prosop curat de bucatarie umezit cu apa rece si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna in borcane. Leagă borcanele împreună și lasă-le la rece, în cămară sau pivniță.

Tehnica de lucru:

Cel mai bine este să pregătiți fructele câte un kilogram. Înmuiați primul kilogram pentru scurt timp în apă rece, iar în acest timp cerneți următorul kilogram - alegeți numai căpșuni întregi, nedeteriorate.

Apoi, din primul kilogram, spălați căpșunile sub jet de apă - câte o mână și lăsați-le puțin într-o strecurătoare să se scurgă, iar următorul kilogram înmuiați în apă curată, rece. Acum curata primul kilogram de tulpini si pune-l in apa cu zeama de lamaie. Când ai terminat, celălalt kilogram se duce la spălat și stoarcere.

La final, scurgeți mai întâi apa acidă și puneți-o într-o tigaie. Repetați procedura de câte ori aveți fructe. Astfel, vei lucra rapid și ușor, iar fructele vor fi bine spălate, curățate și pregătite pentru gătit.

Comentarii