Tocanita din pulpa de vita



 Ingrediente

800-900 g pulpă de vită

1 ardei mare sau 2 mici

1 praz mic

1 morcov

1 cățel mare de usturoi 

1 lingură concentrat de roșii

1 linguriță piper măcinat

150 ml pasată rosii

sare

piper

1/2 cub de vită (opțional)

1 lingură ajvar ( (optional)

patrunjel

cca 400 ml apa

putin ulei de floarea soarelui


Mod de preparare

Se rumenesc ardeiul taiat marunt in ulei. Când s-a ofilit, adăugați prazul tăiat în jumătăți subțiri de inele și părțile albe și verzi.

Tăiați prazul pe lungime și clătiți bine din pământ, apoi uscați.

Se caleste scurt, apoi se adauga carnea taiata cubulete, morcovii taiati cubulete si usturoiul tocat marunt. Se fierbe pana se usuca carnea, fara a se suprapune.

Când lichidul a dispărut, separați carnea, apoi puneți 1 lingură de concentrat de roșii în fundul recipientului. Prăjiți-l puțin, își pierde aciditatea, apoi adăugați piper roșu măcinat. Se amestecă totul bine pe foc 1-2 minute, apoi se toarnă passata. Adăugați sare și piper și gătiți timp de 10-15 minute, amestecând des.

Se toarnă apă să acopere carnea, se acoperă și după ce dă în clocot, se fierbe în continuare la foc foarte mic. Adăugați apă la nevoie, doar pentru ca lichidul să acopere aproape carnea. Dacă doriți, adăugați 1/2 cub de vită.

Cand carnea s-a inmuiat, se amesteca 1 lingura de ajvar si patrunjel tocat marunt, se mai adauga putin piper, sare daca este nevoie si se fierbe totul scurt.

Comentarii