O prajitura care se face in 5 minute - cu resturi de cookies




 INGREDIENTE NECESARE:

5 ouă,

225 g zahăr,

270 ml lapte,

450 g făină,

8 g zahăr vanilat (1 plic),

1,5 lingurițe praf de copt (aproape un plic),

300 g tort jaffa/resan cu umplutură de portocale.

PENTRU GLAZARE:

200 g ciocolată,

200 ml smântână dulce.


PROCEDURĂ:

Spargeți cinci ouă într-un castron adânc și adăugați 225 g de zahăr. Se bat cu o sarma pana se dizolva zaharul si ouale se ingroasa si se albesc. Puteți folosi și un mixer.

Adăugați 270 ml de lapte în amestec, apoi amestecați din nou pentru a deveni omogen. Ouăle și laptele trebuie să fie la aceeași temperatură a camerei. Adăugați 450 g de făină și 1,5 lingurițe de praf de copt la ingredientele lichide.

Cel mai bine este întotdeauna să cerne ingredientele uscate, pudrate, pentru că astfel biscuitul devine mai fraged și mai aerisit. Adăugați o pungă de zahăr vanilat și amestecați ușor cu un tel.

Când combinați bine toate ingredientele, ar trebui să obțineți un amestec neted și compact, fără cocoloașe. Luați o tavă de dimensiune medie și tapetați-o cu hârtie de copt. Aranjați fursecurile pe fund cu umplutura în sus.

Deasupra se toarna uniform aluatul de biscuiti, se umple toate golurile, se scutura si se bate forma, apoi se da la cuptor in cuptorul preincalzit la 180 pentru aproximativ 35-40 de minute.

PENTRU GLAZARE:

Rupeți ciocolata în cuburi, apoi adăugați-o în smântâna dulce și încălziți la foc mic. Amestecați constant până când ciocolata se topește complet și obțineți o glazură frumoasă. Crema nu trebuie sa fiarba pentru ca va schimba gustul.

Se lasa prajitura copta sa se raceasca putin, apoi se acopera cu glazura calda de ciocolata. Se lasa sa se raceasca o jumatate de ora la frigider, apoi se poate taia si servi.

Comentarii