Pune o foaie de dafin obișnuită în cuptor și dă-o 20 de minute: ACESTA este efectul și toată lumea ar trebui să-l știe!

 Dar știai că doar o frunză din această plantă te poate ajuta să rezolvi problemele recurente din casa ta?

Acest truc va crea o atmosferă plăcută în casa ta.

Inspiră-te din sugestiile de pe portalul santeplusmag și încearcă și tu acest truc.

Acest condiment este de fapt un arbust originar din regiunea mediteraneană.


Frunzele de dafin se potrivesc bine cu sosurile și supele, dar sunt cunoscute și pentru proprietățile lor medicinale.

Cu toate acestea, frunzele de dafin au alte întrebuințări în casă.

Pune câteva foi de dafin în cuptor

Nu numai că frunza de dafin este un simbol al victoriei, dar este și utilă în viața de zi cu zi.

Pentru a profita la maximum de ele, se recomanda precuratarea cuptorului cu detergent pentru a indeparta murdaria.

Asezati apoi frunza de dafin pe hartie de copt.

Lăsați-le să se încălzească la 150 de grade timp de 20 de minute.

Când este uscat, acest condiment oferă casei o aromă ușoară.

De asemenea, elimina mirosul urat prezent in cuptor.

Pentru rezultate mai bune, se recomandă efectuarea acestui ritual în fiecare săptămână.


Dacă preferați să utilizați frunza de dafin în infuzie sau ulei de masaj, vă rugăm să rețineți că, în ciuda numeroaselor sale beneficii, nu este recomandat femeilor însărcinate și care alăptează, precum și copiilor sub 6 ani.

De asemenea, această plantă nu este recomandată dacă aveți alergii sau astm.


Pe lângă foile de dafin, există și alte modalități de a-ți parfuma casa.

Puteți folosi și coajă de citrice în loc de frunze de dafin pentru a da casei tale un aspect proaspăt.

Fie că este vorba de lămâie, portocală sau grapefruit, aceste ingrediente vor avea un efect profund asupra cuptorului tău și vor răspândi o aromă moale, plăcută în toată casa.

Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să le înfășurați în folie.

Se lasa un sfert de ora in cuptorul incalzit la 200 de grade.

Deschide ușa cuptorului și bucură-te de mirosurile liniștite ale casei.


Frunza de dafin are multe aplicații în gastronomie, medicina naturistă și acasă.


Mai multe sfaturi de deodorizare

Îndepărtează instantaneu mirosurile alimentare

Dacă trebuie să-ți umple rapid camera cu o aromă plăcută, pune o farfurie cu scorțișoară, vanilie sau alte condimente aromate în cuptorul cu microunde. Porniți-l timp de 15 secunde și veți fi surprins cât de repede întreaga bucătărie va fi umplută cu o aromă minunată.

Puteți scăpa de mirosurile neplăcute din bucătărie prin fierbere ierburile aromatice într-o oală cu apă clocotită. Menta, salvia, lavanda, maghiranul, musetelul si balsamul de lamaie absorb rapid toate mirosurile. Dacă nu ai ierburi, nicio problemă, apa clocotită și oțetul vor funcționa la fel de bine.


Acolo unde este covor, este miros de fulger

Gospodinele știu că pentru a reîmprospăta instantaneu aerul din cameră, stropește pe covor un pachet de zahăr vanilat sau de bicarbonat de sodiu amestecat cu câteva picături de ulei esențial - în alte cazuri, este și un. mare dezinfectant.


Miros de pantofi?

Este suficient să turnați sare obișnuită în el și să o rupeți dimineața. Sarea este un excelent absorbant de mirosuri.

Folosind conuri de pin, acest truc va face ca întregul tău apartament să miroasă grozav

Pune conurile de pădure în cuptor și coace la 200 de grade timp de jumătate de oră. Uscați și sterilizați conurile.

Apoi puneți-le într-o pungă și adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat între fulgi. Opriți și lăsați-l să stea câteva ore.

Apoi se răspândește în spațiu. Obțineți un decor frumos și un odorizant într-unul.


cămară de alimente

Dacă puneți o cutie de cărbune măcinat în dulapul în care vă păstrați mâncarea, acesta va absorbi toate mirosurile. Cu toate acestea, cărbunele trebuie înlocuit din când în când.



Miros în apartament

Acum poți folosi câteva amestecuri de uz casnic pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din apartament pe timp de iarnă, cum ar fi apă caldă cu oțet sau suc de lămâie și să o pui într-un recipient pe caloriferul de încălzire. De asemenea, poate fi acoperit cu coajă de portocală sau lămâie și încălzit.


Mirosul deșeurilor

Conductele de apă înfundate și apele uzate sunt adesea însoțite de mirosuri neplăcute. Le puteți curăța spălându-le regulat cu apă clocotită amestecată cu puțin bicarbonat de sodiu.


Cum să preveniți mirosul la prăjire?

Arderea grăsimilor și mirosul neplăcut pot fi prevenite cu ajutorul morcovilor obișnuiți. Puneți 3-4 rotații în unsoare. Pluta în ulei funcționează la fel de bine.


lumânare îmbunătățită

Este suficientă o lumânare complet obișnuită, doar acoperită cu scorțișoară. Tot ce ai nevoie sunt câteva felii de scorțișoară întreagă și o bandă de cauciuc pentru a ține lumânarea pe loc. După aceea, tot ce trebuie să faci este să-l aprinzi și vei simți aroma minunată.


Mai mult, ideea pare minunată.


coșul de gunoi

Pentru a preveni mirosurile neplăcute, presară niște bicarbonat de sodiu în coșul de gunoi. Îndepărtează rapid mirosurile și aerul greu din cameră.


animale

Dacă aveți animale de companie în apartament. Puteți elimina rapid și ușor mirosurile de pe paturile pentru animale de companie și pisici prin stropire cu bicarbonat de sodiu pe pat, așteptând 15 minute și apoi aspirând. De asemenea, puteți folosi apă carbogazoasă ca toaletă pentru animale. Când schimbați așternutul pentru pisici, presărați puțin bicarbonat de sodiu pe fund înainte de a adăuga așternutul pentru pisici.


blană

Poate fi pusă în dulap. Dacă vrei să-l păstrezi în stare perfectă în acest sezon, iată cum poți scăpa cu ușurință de mirosurile neplăcute. Pur și simplu curățați cu o perie stropită cu bicarbonat de sodiu.


Canapele, paturi, canapele și alte mobilier tapițat

La fel ca haina dvs., puteți folosi bicarbonat de sodiu pentru a dezodoriza mobilierul tapițat. Doar pulverizați (de preferință filtrat printr-o sită), lăsați-l să stea cel puțin 15-20 de minute, apoi aspirați. Mirosul va dispărea de parcă nu ar fi fost niciodată acolo.


Întregul apartament era strălucitor și mirosea.

De asemenea, balsamurile pot face ca podelele tale plutitoare sau din PVC să strălucească din nou. Este suficient să-l adaugi în apă caldă în locul soluției obișnuite de curățare a podelei. Strălucirea pierdută este restabilită instantaneu. În plus, așteptați-vă ca întregul apartament să fie plin de mirosuri minunate.


Odorizantul de casă poate preveni muștele

Cunoaștem o modalitate mai ușoară și mai ieftină de a crea un miros grozav care cu siguranță vă va scuti de o durere de cap.

Necesar:

10 picaturi din uleiul esential preferat (de preferat eucalipt, lavanda, menta)

1 lingura bicarbonat de sodiu

500 ml apa distilata

Pulverizator gol si curat

Mod de preparare:

Se amesteca apa cu bicarbonat de sodiu si se toarna intr-o sticla cu pulverizator. Adăugați uleiul esențial, închideți sticla și agitați bine. Apoi doar pulverizăm acolo unde vrem să mirosim în spațiu.


Gata cu mirosurile de canalizare

Dacă canalele dvs. de scurgere miros mereu când schimbați presiunea, încercați acest truc grozav. Plasarea comprimatelor de toaletă parfumate pe canalele dvs. de canalizare nu numai că va oferi un miros plăcut, dar substanțele din tablete vă vor asigura și că canalele dvs. de scurgere nu se înfundă.

Primul ajutor pentru miros de drenaj: se toarnă 2 pachete noaptea. Praful de copt rămâne în scurgere peste noapte, iar dimineața doar îl spălăm cu un jet puternic de apă. Vă puteți lua câteva zile libere.

Comentarii