Ce să faci cu lalelele după ce înfloresc si se usuca ? Se scot bulbii din pamant ?

 


Când viața lalelelor tale se apropie de sfârșit, nu le smulge! În schimb, îndepărtați florile moarte doar prin tăierea tulpinilor. Frunzele verzi ale plantei ar trebui să rămână pe plantă până când au devenit în mod natural galbene și uscate.


Îndepărtarea lalelelor imediat după ce florile se estompează este crucială, deoarece împiedică plantele să-și pună energia în dezvoltarea semințelor. Prin tăierea capului florii, planta își poate concentra energia pe producerea decalajelor bulbilor sub pământ (așa se înmulțesc lalelele conform formei).


După ce lalelele tale înfloresc, folosește foarfece pentru a tăia capetele de flori moarte. Nu tăiați frunzele plantelor de lalele în creștere încă. Frunzișul rămas va crea energia necesară pentru florile de anul viitor.


Dacă solul tău este sărac, se poate aplica un îngrășământ de înaltă calitate pentru bulbi după ce lalelele au terminat de înflorit. Spălați orice îngrășământ rătăcit de pe frunziș și păstrați lalelele bine udate timp de aproximativ o lună după înflorire. Odată ce frunzișul se stinge în mod natural , puteți fie să ignorați bulbii latenți până anul viitor, fie să dezgropați și să-i păstrați pentru plantarea de toamnă.


Aplicarea unui îngrășământ natural de înaltă calitate imediat după înflorire poate ajuta planta să prospere în dezvoltarea compensațiilor. Compensațiile sunt bulbi de lalele pui care cresc în jurul bulbului mamă principal în săptămânile după înflorire. Hrănirea lalelelor poate fi deosebit de utilă în cazul în care bulbii de lalele urmează să fie ridicați și depozitați sau pentru perenizarea soiurilor de lalele , care naturalizează o zonă de la sine.


În loc să îndepărtați frunzișul după ce tăiați capul florii moarte, lăsați frunzișul verde pe plantă . Frunzele sunt folosite pentru fotosinteza plantelor, care creează energia necesară formării viitorilor muguri florali.


Lăsarea frunzelor timp de 4-6 săptămâni după înflorire permite plantei să absoarbă lumina soarelui și să producă energie care este stocată sub pământ în noile bulbi de lalele care cresc din bulbul principal care a fost plantat inițial. Lăsând frunzele și tulpinile, permiteți, de asemenea, nutrienților să se scufunde înapoi în bulb din frunze, astfel încât acestea să poată înflori din nou în sezonul următor.


Îndepărtarea frunzelor moarte de lalele

Lăsați frunzișul de lalele să moară în mod natural și apoi îndepărtați frunzele moarte. Frunzele ar trebui să fie galbene sau maro înainte de a le tăia.


Frunzele pot fi tăiate înapoi la nivelul solului dacă bulbii urmează să fie lăsați în pământ în timpul verii. Frunzișul poate fi tăiat de pe bulbii ridicați dacă nu cade singur.


Trebuie să scoți bulbii de lalele din pământ?

Deloc! Cu siguranță puteți lăsa bulbii de lalele în pământ atâta timp cât condițiile sunt potrivite. Bulbii de lalele latenți sunt chiar acasă în pământul cald și uscat al grădinii de vară.


Bulbii de lalele sunt originari dintr-un climat cu veri uscate. Dacă intenționați să udați și să fertilizați patul de grădină destul de des în lunile iulie-august, cel mai bine este să vă ridicați lalelele pentru depozitare. O vară de udare și fertilizare constantă poate face ca bulbii să putrezească în repaus. Ridicarea lalelelor ajută, de asemenea, grădinarii să separe decalajele de bulbul mamă și să replanteze puii de lalele pentru a acoperi o suprafață mai mare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii