Soluții naturale pentru afide, insecticid natural

 


Există modalități eficiente de a ucide afidele fără un gram de otravă

După sezonul ploios, cu toții am observat o prezență crescută a afidelor pe flori, ierburi și alte culturi. Ce puteți face cu aceste momeli este următorul :

1.Indepartarea fizica a paduchilor de plante

Se face chiar de la inceput, daca ati observat un numar mic de frunze de plante infectate. Luați mănuși și o perie și folosiți-o pentru a îndepărta dăunătorii din plantă. Dacă rupeți câteva frunze infectate, asigurați-vă că le puneți într-o găleată cu apă cu săpun pentru a distruge complet afidele.


2. Jet puternic de apă

Deși această metodă este problematică deoarece un jet puternic de apă poate deteriora plantele sensibile. Cu toate acestea, această metodă are succes în îndepărtarea păduchilor din copacii puternici și pomii fructiferi.


3. Săpun

Luați câteva picături de detergent de vase și diluați cu apă. Pulverizați amestecul pe plantele infectate, având grijă să pulverizați și sub frunze unde se ascund adesea ouăle de afide. Apa cu săpun este pentru a distruge partea ceară, protectoare, pe care dăunătorii au făcut-o și aceștia vor muri. Dar atenție, acest amestec va ucide și insectele benefice, motiv pentru care nu ar trebui să-l aplicați des.

Treceți peste frunzele plantei cu o bucată de vată înmuiată în alcool, astfel veți îndepărta larvele de pe frunze. După aceea, spălați planta cu apă călduță.


4.Uleiuri esențiale

Faceți un amestec din părți egale de uleiuri de cimbru, boia de ardei, cuișoare și rozmarin. Pune 4 până la 5 picături în apă, apoi pune totul în atomizor. Pulverizați bine plantele infectate. Acest amestec va elimina cu succes păduchii plantelor, dar le va ucide și ouăle.


5. Insecte benefice

Dacă ai gărgărițe în grădină, să știi că acestea mănâncă păduchi de plante. Există chiar și o opțiune de a cumpăra aceste insecte benefice și de a le aduce în grădină. Acolo unde sunt buburuze, nu sunt păduchi de plante. Fluturii au același efect asupra păduchilor plantelor. Există chiar și tehnici pe care le poți folosi pentru a atrage aceste insecte benefice în grădina ta.


6. Păsări mici

Păsările mici precum vrăbiile vor „eradica” cu succes păduchii de plante din curtea ta. Îi vei atrage dacă le vei lăsa firimituri de mâncare, dar și dacă le vei pune la dispoziție un gard viu sau o tufă de hortensii în care se vor odihni.


7. Atenție la furnici

Furnicile iubesc mierea secretată de păduchii plantelor. Prin urmare, furnicile vor proteja o colonie de păduchi de plante de prădători, la fel cum oamenii își protejează vitele. Distragerea atenției furnicilor și afidelor vor fi la cheremul gărgărițelor, fluturilor și păsărilor.


8. Păduchilor plantelor nu le plac aromele puternice

Plantează usturoiul, arpagicul și alte plante cu miros puternic și păduchii plantelor nu vor fi problema ta.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii