Reteta pentru acele seri in care iti doresti ceva gustos, dar usor de preparat - cu oua, rosii si bagheta

 


Ingrediente:
Baghetă: 1 mare, de preferință proaspătă
Ouă: 3-4, în funcție de mărimea baghetei
Roșii: 1 medie, tăiată
cubulețe Ceapă: 1 mică, tocată mărunt
Smântână: 2 linguri
Piper negru: După gust
Sare: După gust
Arpagic sau ceapa verde: tocata, pentru decor

PREGĂTIREA:
Pregătiți bagheta:
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C (356°F). Luați o baghetă și tăiați-o în jumătate pe lungime. Scobiți ușor fiecare jumătate pentru a face o „barcă” care va ține umplutura.
Pregătiți umplutura:
Într-un castron, spargeți ouăle și bateți-le ușor. Adăugați în ouă roșii tăiate cubulețe, ceapa tocată, smântână, un praf de sare și piper negru măcinat. Amesteca totul pana se omogenizeaza bine.
Umpleți bărcile de baghetă:
turnați amestecul de ouă uniform în centrele scobite ale fiecărei jumătăți de baghetă. Dacă este necesar, amestecați ușor umplutura în baghetă cu o furculiță, asigurându-vă că ingredientele sunt distribuite uniform.
Coaceți:
Așezați jumătățile de baghetă umplute pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15-20 de minute, sau până când amestecul de ouă se întărește și bagheta devine crocantă și aurie.
Se orneaza si se serveste:
Odata coapte, scoatem barcile baghete din cuptor si lasam sa se raceasca cateva minute. Presărați deasupra arpagic tocat sau ceapă verde pentru un final proaspăt și aromat.
Tăiați bărcile baghete în porții individuale și serviți calde.

Comentarii