NICIODATĂ NU TREBUIE SĂ CURĂȚI ACESTE LUCRURI CU bicarbonat de sodiu: va face mai mult DAUNE decât ajutor.

 


Bicarbonatul de sodiu, cunoscut mai ales ca bicarbonat de sodiu, este unul dintre ingredientele principale din fiecare gospodărie!

Îl folosim în cele mai incredibile situații, nu doar la gătit: putem să ne luminăm părul cu el, îl folosim pentru probleme cu arsuri la stomac...

Și cu siguranță cunoașteți multe întrebuințări fenomenale ale bicarbonatului de sodiu care depășesc nevoia lui în gătit. Printre altele, acest aliment vă poate ajuta să mențineți igiena gospodăriei și să curățați diverse suprafețe din casă.

Bicarbonatul de sodiu poate face minuni atunci când vine vorba de curățare, dar este important de știut că poate deteriora unele suprafețe și materiale. Cel mai bine este să faceți mai întâi un mic test și să aplicați o cantitate minimă, înainte de a aplica pe toată suprafața.

Ce suprafețe nu ar trebui să curățați cu bicarbonat de sodiu?

Aluminiu

Multe tipuri de suprafețe metalice pot suporta bicarbonatul de sodiu, dar nu și aluminiul. Dacă aveți pete sau pete greu de îndepărtat de pe suprafețele de aluminiu, este mai bine să optați pentru altceva decât bicarbonatul de sodiu.

După cum sa menționat, aluminiul este un metal moale, iar utilizarea bicarbonatului de sodiu poate provoca o reacție chimică care duce la o schimbare a culorii suprafeței.


Argint

Dacă aveți bijuterii vechi din argint sau argint pe care doriți să le străluciți din nou, nu le curățați cu bicarbonat de sodiu, care poate deteriora suprafețele delicate, potrivit Marla Mok, președintele Asociației Molly Maid.


Vase de gătit din cupru

Omiteți bicarbonatul de sodiu atunci când curățați oale și tigăi din cupru, deoarece poate provoca o reacție care poate deteriora, provoca decolorarea și poate fi dificil să restabiliți strălucirea inițială.


Sticlă

Bicarbonatul de sodiu și sticla nu merg împreună, inclusiv vasele, ferestrele... Suprafețele pot fi deteriorate și este mai bine să folosiți mijloacele destinate acestora.


Suprafețe de marmură

Dacă aveți astfel de suprafețe în bucătărie, nu le curățați cu bicarbonat de sodiu. Piatra își poate pierde strălucirea și poate obține zgârieturi vizibile.


Mobilierul și garderoba din piele

Canapeaua, fotoliul sau jacheta și cureaua nu sunt potrivite pentru curățarea cu bicarbonat de sodiu. Pielea poate crăpa și își poate pierde elasticitatea, iar încălțămintea, cum ar fi cizmele, se va încreți și se va crăpa complet.


Suprafețele vopsite

Suprafețele vopsite nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu, deoarece poate îndepărta vopseaua și poate crea o textură de culoare neuniformă. Folosiți agenți non-abrazivi, potriviti pentru suprafețele vopsite, pentru a păstra vopseaua.


Lemn

Podelele din lemn, mesele, scândurile, scaunele și altele asemenea nu sunt potrivite pentru curățarea cu bicarbonat de sodiu, deoarece sunt foarte delicate și se pot zgâria.

Comentarii